Eksi 30'da vatan nöbeti
AA

Hakkari'nin Irak sınırında görev yapan Mehmetçik, zorlu coğrafya ve kış şartlarına rağmen bin 860 rakımlı Şehitler İrfan ve Tunahan Modüler Üs Bölgesi'nde, gece gündüz vatan nöbeti tutuyor.

Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesinde 7 gün 24 saat görevinin başında olan Mehmetçik, bir yandan PKK'lı teröristlerle mücadele ederken bir yandan da kaçakçılığın önünü kesiyor.

Eksi 30'da vatan nöbeti

Karlı dağların yılmaz bekçisi 'Mehmetçik' VİDEO

HAVA SICAKLIĞI EKSİ OTUZU GÖRÜYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) sağladığı imkanlarla, büyük bölümü yerli ve milli silahların yanı sıra son teknoloji ile teröristlere karşı etkin mücadele yürüten Mehmetçik, her koşula uygun silah ve teçhizatlarıyla görevini sürdürüyor.
Mehmetçik, Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı 7'nci Hudut Alayı Dağlıca Taburu'na bağlı Gevanakurki Tepe'de bulunan üs bölgesinde, metrelerce karda ve hava sıcaklığının gece sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü günlerde bile kahramanca görev yapıyor.

Eksi 30'da vatan nöbeti

Her türlü ikmalin hava ve kara yoluyla sağlanabildiği üs bölgesinde, herhangi bir tehdit ve taciz durumunda bölge tespit edilerek, anında ateş altına alınıyor. Terör ve kaçakçılıkla mücadele ediyorlar.

Günün önemli gelişmeleri VİDEO

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)