Elazığ'da çakıl taşlarına yapılan resimlere ilgi
AA

Selçuk Şamlıoğulları'nın, 2.5-5 santimetre çaplarındaki çakıl taşlarına, kentin tarihi ve turistik mekanları, manzara ve hayvan figürleri resmettiği 170'e yakın eserinin yer aldığı sergi, bir otelde açıldı.

KENDİNİ GELİŞTİRDİ

Şamlıoğulları, çakıl taşlarına minyatür tablo yapma fikrinin üniversite yıllarında ortaya çıktığını, zamanla bu konuda kendini geliştirerek profesyonel tablolar yapmaya başladığını belirtti.

Elazığ'da çakıl taşlarına yapılan resimlere ilgi

"ÇAKIL TAŞLARINDAN YAĞLI BOYA RESİM YAPIYORUM"

Şamlıoğulları, "2009 yılından beri çakıl taşlarına yağlı boya resim yapıyorum. Büyük tabloları minyatürleştirip küçük çakıl taşları üzerine bazen mercekle, 5.0-10.0 fırçalarla, bazen tek tel fırçayla tablolar yapıyorum. Bununla alakalı ilk kişisel sergimi, Elazığ'da kendi memleketimde açmak istedim. Vatandaşlar, çok beğendiler. Sanat konusunda memleketimizdeki eksikliği bir nebze olsun gidermek konusunda faydamız olduğuna inanıyorum. Bu benim tutkum, bundan sonra da sergilerim devam edecek." dedi.

Elazığ'da çakıl taşlarına yapılan resimlere ilgi

TARİHİ YERLERİ RESMEDİYOR

Tablolarında yörenin tarihi ve turistik mekanlarını da tanıtmaya çalıştığını dile getiren Şamlıoğulları, "Genelde göl temasında Keban Baraj Gölü'nün Pertek kısmını ve Sivrice Gölü'nü görebilirsiniz. Dağların hepsi bozkır, ormanlık dağlar çok az var. Munzur ve Pülümür Çayı, Pertek Kalesi, Harput evleri, Eğik Minare, Harput Kalesi gibi değerlerimizi taşların üzerine resmediyorum." diye konuştu.

Elazığ'da çakıl taşlarına yapılan resimlere ilgi

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)