Elçin Sangu kimdir

d

ELÇİN SANGU KİMDİR?

13 Ağustos 1985 yılında İzmir’de doğdu, Çerkes asıllıdır. İlk olarak üniversite eğitimini Mersin Üniversitesi Opera bölümünde gördü.

KARİYERİ

Mersin Üniversitesinde öğrenimini tamamladıktan sonra 2006 yılında İstanbul Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’ni tam burslu olarak kazandı. Sahne Tozu Tiyatrosu'nda eğitimini tamamladıktan sonra tv'de yerini aldı.

İlk olarak 2011 yılında dönemin en çok ses getiren dizilerinde biri olan 'Öyle Bir Geçer Zaman Ki' dizisinde Lale karakterine can verdi. Daha sonra adını Hadise’nin şarkısından alan 'Aşk Kaç Beden Giyer' adlı dizide Nehir karakterine can vererek başrol oynadı. 2013 yılında yine çok sevilen diziler arasında olan 'Bir Aşk Hikayesi' adlı dizide Eda karakterini oynadı.

'KİRALIK AŞK' BEKLENEN İLGİNİN ÜZERİNE ÇIKTI

2014 yılında büyük ses getirmesi beklenen ancak beklenen ilgiyi göremeyen 'Kurt Reis ve Şura' adlı dizide Güzide karakterini oynadı. 2015 yılında 'Sevdam Alabora' adlı dizide Zeynep karakterini canlandırarak başrol oynadı, ancak dizi beklenen reytingi alamayınca yayından kaldırıldı. Yine aynı yıl 'Kiralık Aşk' dizisinde Defne karakterini canlandırarak başrol oynadı ve bu sefer beklenen ilginin çok üzerine çıktı.

Dizinin hayran kitlesi ve reytingi beklenenin çok üzerine çıktı ve dizi halen devam etmekte. Bu dizi ile 2015’de 42. Altın Kelebek Ödüllerinde En Yakışan Çift (Defne ve Ömer) ödülünü kazandı. 2016 yılında Elidor’un ve daha sonrasında Boyner’in reklam yüzü oldu.