Elton John'dan Dolce&Gabbana'yı boykot çağrısı

Elton John'dan Dolce&Gabbana'yı boykot çağrısı

Yaşayan efsanelerden İngiliz şarkıcı Sir Elton John, eşcinsellerin tüp bebek yöntemiyle sahip olduğu çocuklar için ‘sentetik‘ diye homofobik bir yorum yapan eşcinsel İtalyan modacılar Domenico Dolce ve Stefano Gabbana’ya karşı boykot başlattı.

"SENTETİK ÇOCUK" AÇIKLAMASI

Dolce&Gabbana markasının sahibi gey modacıların “Biz eşcinsellerin çocuk sahibi olmasına karşıyız. Gerçek aile geleneksel olandır. Kimyasal döllenme veya tüp bebek yöntemi kullanılmamalı. Hayatın doğal bir akışı vardır ve bazı şeyleri değişteremezsiniz. Biz tüp bebekleri ‘sentetik’ çocuklar olarak adlandırıyoruz” demesi ünlüler dünyasında infial yarattı.

INSTAGRAM'DAN BOYKOT ÇAĞRISI

21 yıldır birlikte olduğu film yapımcısı David Furnish’le geçen sene evlenen iki çocuk sahibi Elton John, bu homofobik yoruma öfkelenerek Instagram hesabından bir yanıt yayınladı.

Elton John'dan Dolce&Gabbana'yı boykot çağrısı

"BİR DAHA ASLA D&G GİYMEYECEĞİM"

Elton John paylaşımda şöyle dedi:

“Siz benim güzel çocuklarıma nasıl sentetik dersiniz? Önyargılı bir biçimde tüp bebek yöntemine karşı dil uzattığınız için kendinizden utanın. Tüp bebek yöntemi birbirini seven ve çocuk sahibi olma hayali kuran hem eşcinsel hem de heteroseksüel çiftler için bir mucize. Sizin arkaik düşünceleriniz aynı modanız gibi tedavülden kalktı. Bir daha asla Dolce and Gabbana giymeyeceğim. #BoycottDolceGabbana.”

RICKY MARTIN'DEN DE DESTEK GELDİ

John’un boykot çağrısı sosyal medyada karşılığını buldu. İki çocuk sahibi eşcinsel şarkıcı Ricky Martin başta olmak üzere birçok kişi tüp bebek yöntemi sahip olduğu ya da evlat edindiği çocuklarıyla fotoğraflarını paylaşıp Dolce & Gabbana boykotuna destek yağdırdı.

Ricky Martin Twitter hesabından “Dolce and Gabbana sizin sesiniz, bu kadar çok nefret yaymak için çok güçlü. Uyanın artık, 2015’teyiz ve kendinizi sevin #boycottdolcegabbana” diye yazdı.

Elton John'dan Dolce&Gabbana'yı boykot çağrısı