Emekli asker FETÖ bahanesiyle dolandırıldı
Ajanslar

Şanlıurfa’dan İzmit’e geldikleri öğrenilen M.K. (59) ve oğlu M.K. (23) Başiskele Yeniköy’de ikamet eden emekli astsubay K.G. (55) isimli şahsı 1 Eylül günü telefonla arayarak isminin FETÖ operasyonlarına karıştığını, kendisinin temize çıkması için para vermesi gerektiğini söyledi.

DOLANDIRICILAR İÇİN KREDİ ÇEKTİ

Dolandırıcılara inanan K.G., kredi çekerek aynı gün dolandırıcılara 46 bin TL para ve 6 adet bilezik verdi. İkinci gün ise yeniden kredi çeken K.G. dolandırıcılara bu kez de 53 bin 750 TL ve 3 adet tabanca verdi.

Emekli asker FETÖ bahanesiyle dolandırıldı

ARSASINI SATTIRMAYA ÇALIŞTILAR

Şahısların yeniden arayarak emekli astsubaydan elinde bulunan son arsayı satmasını istemesi üzerine K.G dolandırıldığını anlayarak polise başvurdu. K.G’nin polis ekiplerine haber vermesi üzerine operasyon başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, emekli astasubayın elindeki arsayı satışmış gibi gösterdi. Paranın dolandırıcılara teslim edildiği esnada baskın yapan ekipler dolandırıcı baba ve oğlu suçüstü yakalayarak gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlanan zanlılar sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.