Emekliler ucuz ev hayaline bir adım daha yaklaştı
AA

ev

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Türkiye Emekliler Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün’ün taleplerini dinleyen Bakan Çelik, ardından görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Çelik, emeklilerin ev sahibi olma yönündeki talebini Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla bir araya geldiğinde kendisine aktaracağını ifade etti. Emekli maaşlarıyla ilgili soruya ise Bakan Çelik, "Emekliler kesinlikle enflasyona ezdirilmedi, ezdirilmeyecek. Enflasyonun çok üzerinde artışlar oldu. Bundan sonra da devam edecek bu" yanıtını verdi.

400-500 TL TAKSİT GÜNDEMDE

Emekliler bu gelişmeyle birlikte ev umutlarına bir adım daha yaklaşmış oldu. Bu konuda Türkiye Emekliler Derneği daha önce de Aile Bakanlığı ve TOKİ'yle görüşmüş ve üçlü protokol imzalama kararı almıştı. Dünya Bankası'ndan da destek alınarak hayata geçirilecek projeyle emekliler 400-500 lira gibi makul taksitlerle ev sahibi olabilecek. Türkiye Emekliler Derneği'nin önerisiyle hayata geçecek projeyle emekliler kira öder gibi uygun fiyat ve taksitle ev sahibi olabilecek. Proje, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğiyle gerçekleşecek. Projenin hayata geçirilmesi, milyonlarca emekliyi her ay bir maaş kadar olan kira derdinden kurtaracak.

YENİ KONUTLAR YAŞLILARA ÖZEL

Emekli aynı zamanda yaşlı ve potansiyel yaşlı grubu. Üretilecek evlerin tamamen yaşlıların yaşam standardına uygun olacağı belirtildi. Çevre düzenlemesi, yürüyüş alanları, sağlık ihtiyaçları, banyoları, tuvaletleri ve aydınlatmaları, yürüyüş alanları ona göre tasarlanacak. Asansörler sedye girecek şekilde olacak. Yani tamamen yaşlının yaşam kalitesini yükseltecek, sosyal ihtiyaçlarını da karşılayacak siteler üretilecek.

TOKİ OLUMLU YANIT VERDİ

Dernek yetkililerinin TOKİ yönetimine sunduğu taleplere, olumlu yanıt gelmişti. Ancak TOKİ, bu konuda Aile Bakanlığı ve Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'nün de katılımıyla üçlü bir protokol imzalamayı önerdi. Bunun üzerine TÜED yetkilileri Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü'yle bir görüşme yaptı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)