Emeklilerden TOKİ'ye rekor başvuru
İHA

toki

TOKİ'nin emekliler için 18 ilde satışa sunduğu 3 bin 361 konuta ilgi büyük. Adana'nın Sarıçam ilçesine bağlı Buruk Mahallesi’nde yapılan Emekli Konutları’na 3 günde 15 bine yakın emekli 500 liralık ön ödeme yaptı. Tüm İşçi Emeklileri Derneği Adana Çukurova Şube Başkanı Rafet Kaya, hükümetin verdiği sözleri tek tek yerine getirdiğini belirterek, yapılacak konut sayısının artırılması için girişimlerde bulunduklarını anlattı.

"300 KONUT YETERLİ DEĞİL"

300 konutluk Emekli Konutları projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’ya teşekkür eden Kaya, “300 konut yeterli mi? Asla. Ama Adana’da bir başlangıç olması anlamında çok önemli bir adım. Bu sınırlı bir başlangıç 3 günde yaklaşık 15 bin kişi başvurdu. Toplamda 50-60 bin kişinin başvurmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇUKUROVA'YA PEŞİNATSIZ KONUT

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmek için de girişimde bulunduklarını anlatan Rafet Kaya, “Sayın Başbakanımıza verdikleri sözleri tek tek yerine getirdikleri için teşekkür edeceğiz ve Çukurova’ya da konut yapılmasını ve yüzde 12-20’lik peşinatın kaldırılmasını isteyeceğiz” şeklinde konuştu. Rafet Kaya, başvuru için son tarihin 31 Mart Perşembe günü olduğunu kaydetti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)