Emekliye 1 maaş fark geliyor

Emekliye 1 maaş fark geliyor

Enflasyona göre zam alan SSK ve Bağ-Kur emeklileri, temmuz artışını merakla bekliyor. Bu artış da temmuz ayı başında enflasyon verilerinin açıklanmasıyla belli olacak.

TÜİK RAKAMLARI UMUT VERDİ

Bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranı ne kadarsa, SSK ve Bağ-Kur emeklileri de o kadar zam alacak. Zam oranı merak edilirken, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından önceki gün açıklanan enflasyon verileri bu konuda ipuçları veriyor.

HESAP BELLİ

Buna göre; ilk 4 aylık enflasyon yüzde 4.96 olarak gerçekleşti. Bu doğrultuda Ocak'ta maaşları yüzde 3.27 oranında artan emeklilerin temmuz zammının yüzde 6 civarında olması bekleniyor. Takvim gazetesi de yüzde 6'lık beklenti doğrultusunda SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin eline bu yıl geçecek parayı hesapladı. Maaşı bin 500 lira olan bir emekli, Ocak ayında 49 lira (yüzde 3.27) zam aldı. Maaşı bin 549 liraya çıktı. Bu emeklinin maaşında, yüzde 6 zam tahminine göre, Temmuz ayında da 93 lira artış yaşanacak. Söz konusu emekli, Temmuz'da bin 642 lira maaş almaya başlayacak.

1 MAAŞ İKRAMİYEYE TEKABÜL EDİYOR

Bütün bu zamların bin 500 lira maaş alan emekliye bu yılki toplam getirisi bin 146 lirayı (49x12=588 lira, 93x6=558 lira) bulacak. Yani zamların toplamı emekliye adeta 13'üncü maaş, bir başka deyişle adeta 1 maaş ikramiye olacak.