Emin Çölaşan: Çiller truva atı

Emin Çölaşan: Çiller truva atı

Demokrat Parti'nin ocak ayındaki kongresinde kimin başkan seçileceği henüz bilinmiyor. Merkez sağın önemli isimlerinden DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk 15 Ocak'ta yapılacak kongre öncesi Tansu Çiller'e "sakın gelme" mesajı gönderse de Çiller henüz karar vermiş değil.. Bu sessizlik Emin Çölaşan'ın dikkatinden kaçmamış. merkez sağdaki bu gelişmelerle ilgili önemli bir iddia ortaya atan Çölaşan, Tansu Çiller'e truva atı benzetmesi yapıyor. "Tansu Çiller Demokrat Parti'nin başına geçip, Tayyip'e çalışacak" diyor.

İşte Çölaşan'ın Tansu Çiller'e açık mektup başlıklı o yazısı

''TANSU Hanım, 15 Ocak günü Demokrat Parti'nin kurultayı var ve orada partinin genel başkanı seçilecek. Bazı çevreler sizin genel başkan adayı olacağınızı, bazıları da olmayacağınızı savunuyor.

AKP ÜRKÜYOR

Demokrat parti şu anda Türkiye'de merkez sağ boşluğunu doldurmaya çalışan tek parti. AKP o yüzden bu partiden ürküyor ve gelişmesini istemiyor.

Kurultaya kaldı bir hafta ve sizden henüz tık yok! Çekilmişsiniz sütre gerisine, yaslanmışsınız Boğaz'daki muhteşem yalınıza ve olup biteni ya oradan ya da şirketlerinizden izliyorsunuz.

ADAY OLACAK MISINIZ

İşleriniz tıkırında. Aile boyu şirketler kuruyor, ticaret yapıyor ve şirketlerden para kazanıyorsunuz.

İyi de, aday olacak mısınız olamayacak mısınız?

Geçen Haziran ayında yapılan kurultayda sizin adınıza Genel İdare Kurulu listesi çıkardılar, 250 oy almalarına karşın seçimi kaybettiler. Evet, liste sizin adınıza çıkartılmıştı. O oylamaya kadar hep sessiz kaldınız, ağzınızı açmadınız. Ne zaman ki listeniz kaybetti, ondan sonra ''Ben liste çıkarmadım ki, o benim listem değildi ki'' demek zorunda kaldınız. Hiç yakışmadı.

Yoksa şimdi de aynı taktiği mi uygulayacaksınız?

AĞZINIZI AÇMA ZAHMETİNE KATLANMADINIZ

Tansu Hanım, sekiz yıldan bu yana ortaklıkta bir AKP iktidarı var. Geçmişte başbakanlık yapmış bir kişi olarak bugüne kadar sizin ağzınızdan bu iktidara karşı olumsuz bir tek sözcük, bir tek eleştiri bile duymak kısmet olmadı. Ağzınızı açma zahmetine katlanmadınız.

KURULTAY'A 9 GÜN KALA BİR ŞEY SÖYLEYİN


Öğrendiğime göre, partinin tabanında sizi isteyenler epeyce varmış. Hiç değilse onlara saygı gösterin de, kurultaya dokuz gün kala bir şey söyleyin:

Aday olacağım... Ya da aday olmayı düşünmüyorum...

MERKEZ SAĞI TAYYİP'E TESLİM EDECEK TRUVA ATI

Hanımefendi bazılarına göre siz Demokrat Parti'nin içine AKP tarafından sokulacak bir Truva Atı'sınız. Başkan olursanız Demokrat Parti ile birlikte, AKP'nin en çok ürktüğü merkez sağı içinden fethedip kaleyi Tayyip'e teslim edeceksiniz.

MERKEZ SAĞIN İÇİ BOŞALTILACAK


Özer Çiller kendisiyle yapılan bir söyleşide sizin Tayyip'le sık sık görüştüğünüzü, hatta ona danışmanlık yaptığınızı söyledi.

Diyorlar ki AKP şimdi önüne bir Tansu Çiller kartı açtı ve bu kartla, merkez sağın içini boşaltacak.

SUSKUNLUĞUNUZ DOĞRULUYOR

Sekiz yıllık AKP dönemindeki acayip suskunluğunuz da bu iddiaları doğruluyor.

Koskoca ekonomi profesörü olmuşsunuz, bu ülkede başbakanlık yapmışsınız, nasıl bir iştir bu!...

ÖLÜDEN SES VAR SİZDEN YOK

Şimdi Demokrat Parti Genel Başkanlığı'na aday mısınız, değil misiniz?

Parti yönetimi kararınızı bekliyor. Kurultay delegeleri sizi bekliyor.

Hanımefendi, vallahi ölülerden ses var, sizden yo!

BENİM HABERİM YOK DİYECEKSİNİZ

Düşünüyorum, acaba yine aynı oyunu mu oynayacaksınız! Kurultayda sizin elemanlarınız liste çıkaracak, ya da sizi doğrudan aday gösterecekler. Geçen sefer olduğu gibi kaybedersiniz. 'Aaaa, inanın benim haberim yoktu!' diyeceksiniz.

TAYYİP BEY'LE MUTLULUK ŞARKILARI SÖYLEYECEKSİNİZ

Kazanırsanız ''Merkez sağ beni tercih etti, Tayyip Bey'le beraber yürüyeceğiz bu yollarda' ' diye mutluluk şarkıları söyleyeceksiniz!

Allah rızası için konuşunuz, bir şey söyleyiniz muhterem hanımefendi.

Ya aday olunuz, ya da olmayınız' Kararınızın ne olduğunu açıklayınız. Böyle suskun kalarak, esrarengiz havalara bürünerek seçmene, delegelere ve merkez sağı temsil eden önemli bir partiye daha fazla saygısızlık sergilemeyiniz.

Saygılarımla. Vatandaş Emin."