Eminağaoğlu Kılıçdaroğlu'nun CHP'den ihracını istiyor

Eminağaoğlu Kılıçdaroğlu'nun CHP'den ihracını istiyor

Eski Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partiden ihraç edilmesi için başvuruda bulunacağını söyledi.

"CHP LAİKLİKTEN UZAKLAŞTI"

CHP'nin diğer partiler gibi "inanç sömürüsüne yöneldiğini" ve "laiklikten uzaklaştını" söyleyen Eminağaoğlu, CHP tüzüğünün "70/1-a-b maddeleri uyarınca önlemli olarak kesin ihraç istemiyle" başvuruda bulunacağı söyledi.

Eminağaoğlu'nun yaptığı yazılı açıklama şöyle:

"ASLA KABUL EDİLEMEZ"

"TBMM'deki bütün siyasi partilerin, laikliğe aykırılığı daha önce açıkça ortaya konulan böyle bir konuda suskun kalmaları, asla ve asla kabul edilemez.

"ANILAN KİŞİLERİ İSTİFAYA DAVET EDİYORUM"

Çağrım bir yurttaş olarak diğer partilere, parti üyesi bir kişi olarak ise partim CHP'nin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve yönetimine hitaben olup, anılan kişileri istifaya davet ediyorum.

"KESİN İHRAÇ İÇİN BAŞVURACAĞIM"

Partimin genel başkanı ve ilgili yöneticilerinin eylemi, parti anayasası olan Parti Tüzüğü'nün 2. ve 3. maddelerine açıkça aykırı olmakla, kendileri hakkında Parti Tüzüğü'nün 70/1-a-b maddeleri uyarınca önlemli olarak kesin ihraç istemiyle Partinin yetkili organına bugün başvuru yapacağım"