Emine Erdoğan torunlarına Çin'den çakı aldı

Emine Erdoğan torunlarına Çin'den çakı aldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Çin ziyaretinde eşlik eden Emine Erdoğan, Şincan Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti Urumçi'deki Büyük Pazar'da alışveriş yaptı. Kızı Sümeyye Erdoğan ve bakan eşleri ile pazarı dolaşan Emine Erdoğan, torunlarına el işi küçük çakı aldı.

Torunları için ucu nispeten keskin olmayan çakılardan seçmeyen çalışan Emine Erdoğan, eşi Recep Tayyip Erdoğan'a ise başka yerden çakı bakmak zorunda olduğunu söyledi.

Videoyu izlemek için tıklayın...

ERDOĞAN, ÇİN BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

Şincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki temaslarını tamamlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bugün THY'ye ait özel uçakla Çin'in başkenti Pekin'e geçti.

Erdoğan, Pekin'de Çin Halk Cumhuriyeti Başbakanı Vın Ciabao bir araya geldi.

Başbakan Erdoğan için Ulusal Halk Meclisi Tören Salonu'nda resmi karışılama töreni düzenlendi. İki ülkenin ulusal marşlarının çalınmasının ardından Başbakan Erdoğan, tören kıtasını denetledi. Resmi karşılamanın ardından heyetler arası görüşmelere geçildi.

Çin Başbakanı Vın Ciabao görüşmelerin başında yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın 27 yıl aradan sonra Çin'i ziyaret eden ilk Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olduğunu hatırlatarak, "Hoşgeldiniz" dedi. İki yıl önce Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştirdiğini ve çok güzel bir şekilde ağırlandığını ifade eden Vın Ciabao, Başbakan Erdoğan'ın Pekin'den önce Şincan'ı ziyaret ettiğini ve bu bölgeyi ziyaret eden ilk Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olduğunu söyledi.

Vın Ciabao, "Bu ziyaretiniz umarım çok güzel izler bırakacaktır. Çin ve Türkiye dostluğunun geliştirilmesi ve işbirliğinin güçlendirilmesi iki tarafın ortak arzusudur. Sizin ziyaretiniz sayesinde iki ülke arasındaki karşılıklı anlayış ve güven artacak. İlişkilere de bu ziyaretle yeni ivmeler kazandıracaktır. Bugünkü görüşmelerin olumlu, gerçekçi ve verimli olacağına inanıyorum" dedi.

HU'YA DAVET

Başbakan Erdoğan da yaptığı konuşmada gösterilen ev sahipliği nedeniyle teşekkür etti.

Erdoğan, Çin Devlet Başkanı Hu Jintao'yu Türkiye'de görmek istediklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çin Devlet Başkanı Hu Jintao'yu Türkiye'ye davet ettiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan'a Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve Ak Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, THY Genel Müdürü Temel Kolit, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve diğer yetkililer de eşlik ediyor.