Emine Erdoğan, Yunus Emre Enstitüsü'nü ziyaret etti
AA

EMİNE

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a üç AB ülkesini kapsayan ziyaretinde eşlik eden Emine Erdoğan, Romanya Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki karşılama töreninin ardından Romanya Cumhurbaşkanı Iohannis'in eşi Carmen Iohannis ile bir araya geldi.

TÜRKÇE SINIFLARINI GEZDİ

Daha sonra Yunus Emre Enstitüsü'nün Bükreş şubesini ziyaret eden Emine Erdoğan, Türkçe'yi yaygınlaştırmak ve Türk kültürünü tanıtmak için çalışmalar yapılan enstitüde ebru atölyesi ve Türkçe sınıflarını gezdi.

RUMENCE VE TÜRKÇE

Emine Erdoğan, merkezdeki kurslar, çalışmalar ve hedeflenen projeler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Romanya'da yerleşik Türk vatandaşlarının ana dillerini öğrenmesi için yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getiren Emine Erdoğan, Rumence'de Türkçe kökenli çok sayıda kelime olduğunu belirterek, ortak kelimelere dair bir sözlük çalışması yapılması tavsiyesinde bulundu.

Türk ve Tatar Birliği temsilcileriyle de bir araya gelen Emine Erdoğan'a, Birlik temsilcileri, Lozan Anlaşması ile Romanya'ya teslim edilene kadar Türk adası olan ve 1960'larda baraj yapılana kadar Türklerin meskun olduğu Adakale manzaralı bir tabloyu hediye etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)