Emlak Bankası tekrar faaliyete başlayacak
AA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bugün "2023'e Doğru Türkiye'de Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı"nın açılışında bir konuşma yaptı ve Emlak Bankası ile ilgili önemli açıklamalada bulundu.

Emlak Bankası tekrar faaliyete başlayacak

"EMLAK BANKASI'NDA NİHAİ NOKTADAYIZ"

Türkiye Emlak Katılım Bankası'nın 93 yıllık mirası ve tarihi olduğuna işaret eden Kurum, "Bankanın tekrar faaliyetlerine başlaması için yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Bankanın temel stratejilerini, müşteriye ulaşacağı kanalları ve sunacağı hizmet gruplarını belirledik. Nihai noktaya geldik. BDDK'ye faaliyet izni için başvurumuzu yaptık. Çok yakın zamanda faaliyet iznini alarak Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle hizmete açmayı ve 93 yıllık Emlak Bankası'nı yeniden hayata geçirerek sektörümüze katkı sağlayacak hem kentsel dönüşümde uygun kredi verilecek hem de ülkemizde ithal edilen malların yerli üretimine katkı sağlayacak süreci de başlatmış olacağız." dedi.

Ayrıca Emlak Konut ile daha önce yaptıkları "Türkiye için kazanç vakti" kampanyalarına benzer yeni kampanyalar yapacaklarını belirten Kurum, 2023 yılına kadar 250 bin bağımsız bölümün üretimini gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

'TERTEMİZ BİR TÜRKİYE'

Kurum, 2023'te, Türkiye'deki tüm hava, su ve deniz kirliliğinin kaynağında engellendiği, tüm atıkların geri dönüştürüldüğü veya arıtıldığı, kirliliğe karşı mücadelede "tam dijitalleşmeye geçmiş, her sorunun tek noktadan hızlıca çözüldüğü" tertemiz bir Türkiye hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Emlak Bankası tekrar faaliyete başlayacak

İLK 100 GÜNLÜK EYLEM PLANI'NIN YÜZDE 98'İ BAŞARILI OLDU

Bakan Kurum, Türkiye Ulusal Mekansal Strateji Planı'nı başlattıklarını, plan çerçevesinde ulaşım yollarına, istihdama ve bölgedeki nüfus artışına kadar birçok veriyi değerlendireceklerini söyledi. Böylece şehirlerin tekdüze olmasına, kırsal alanların yok oluşuna karşı aksiyon geliştireceklerini vurgulayan Kurum, 2023'e kadar şehirleri verimli şekilde üreten kentlere dönüştürme hedefleri olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ilk 100 günlük icraat planını tamamladıklarını bildiren Kurum, ilk 100 günlük planları yüzde 98'lik başarıyla gerçekleştirdiklerini, şimdi ikinci 100 günlük eylem planları çerçevesinde çalışmaları başlattıklarını dile getirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)