Emlak Konut GYO yeni projelerin startını veriyor

e

Türkiye’nin En büyük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) şirketi Emlak Konut GYO’nun, Konya’nın Meram ilçesinde hasılat paylaşımı yöntemi ile Torkam İnşaat’la hayata geçireceği Temaşehir Konya Projesi’ne Konyalılar büyük ilgi gösterdi.

"BANKA FAİZLERİ DÜŞMEYE DEVAM EDECEK"

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, İstanbul dışında Ankara, Denizli, Konya, Nevşehir ve Niğde’de projelere başladıklarını ifade ederek, “2016 Eylül itibariyle Türkiye genelinde 936 bin konut satıldı ve bunun 22 bini Konya’da gerçekleşti. Zor bir yılda bu rakamları yakalıyorsak bu ülkemizin gerçek gücünü gösteriyor. Banka faizleri düşmeye devam edecek. Her şeye rağmen 2016 sonunda da büyüme ve yatırımlar açısından başarılı bir yıl olduğunu göreceğiz” diye konuştu.

Emlak Konut GYO yeni projelerin startını veriyor

GEBZE VE ANKARA'DA 4 BİN KONUT İNŞA EDİLECEK

Murat Kurum, kendisinin de Konyalı olduğunu hatırlatarak, “Konyalıyım memleketimize hoş geldiniz. Emlak Konut GYO, 2003’ten bugüne 123 bin bağımsız bölüm üretti ki bu da 63 milyar lira değere denk geliyor. 2023 hedefimiz ise 250 bin bağımsız bölüm üretmiş olmak. İşlerimizin büyük kısmını İstanbul’da yaptık ama artık Anadolu’ya da yayılıyoruz. Denizli ile başladık şimdi Konya’dayız. 15 Temmuz sonrası yaptığımız 31 proje katılımlı kampanyada 2 milyar lira ciro elde ettik Eylülle 2.5 milyar liraya ulaştık. Konya projesinde 250 adetlik satışa sunmuştuk büyük bölümü satıldı. Anadolu’ya yatırımın karşılığı olduğunu gördük. Yıl sonuna kadar Gebze ve Ankara’da 4 bin konut daha satışa arz edeceğiz” dedi.

Emlak Konut GYO yeni projelerin startını veriyor

GALATASARAY'IN ARSALARI 508 MİLYON LİRA

Galatasaray ile olan anlaşmaya da değinen Murat Kurum, “Galatasaray ile arsalarının geliştirilmesi için protokol imzaladık 508 milyon lira arsa değeri belirledik. Hasılat paylaşımı ile ihale edip gelirin yüzde 80’ini Galatasaray Kulübüne vereceğiz. Piyasa şartlarında ihale yapılacak ve maksimum gelirle Galatasaray’a maksimum katkı sağlayacağız. Galatasaray’ın ayakta durması ülkemiz için çok önemli. Ben de Galatasaraylıyım ve bu konuda sayın Cumhurbaşkanımızın büyük katkısı oldu, kendisine ayrıca teşekkür ediyoruz. Tabii ki önce Konyalı sonra Galatasaraylıyım” ifadelerini kullandı.