Emlak Konut kentsel dönüşüme yeni bir soluk getirecek

dönüşüm

Gayrimenkul projeleriyle tanınan Emlak Konut GYO, kentsel dönüşümde farklılık yaratmak adına yeni projelere imza atmaya hazırlanıyor.  Doğa Şehircilik ve Başyapı İnşaat ortaklığıyla, Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirilen "Karat 34" projesinin lansmanı Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan Emlak Konut GYO Müdürü Murat Kurum, nisan ayıyla birlikte lansmanlara hızlı bir şekilde başladıklarını belirterek, bu ve benzeri lansmanların devam edeceğini söyledi.

"FAİZ İNDİRİMİ BEKLİYORUZ"

Fed'in 2014 sonundan itibaren faiz artırımıyla ilgili söylentisinin gelişmekte olan piyasaları olumsuz etkilediğini anımsatan Kurum, son dönemde Fed'in kararları daha olumlu bir takvim sürecinde uygulayacağını açıklamasının süreci Türkiye lehine döndürdüğünü aktardı. Kurum, "İç piyasaya baktığınızda faizlerle ilgili önemli gelişmeler olacağını düşünüyoruz. Hatta önümüzdeki süreçte faiz indirimleri olmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Geçen yıl Türkiye'nin yüzde 4 büyüdüğünü hatırlatan Kurum, bu rakamının beklenenin üzerinde olduğunu, bu rakamın Türkiye'deki ekonomik istikrarın piyasaya ve büyümeye etkisini gösterdiğini söyledi.

İSTANBUL'A MASTER PLAN ŞART

Sabah'ın düzenlediği 'Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nda alınan kararlara da değinen Kurum, İstanbul'un tarihi dokusuna vurgu yapılan bir dönemde master plan çerçevesinde çalışmaların devam etmesi gerektiğini ifade etti. Kurum, "Bu konuda üstümüze ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Hem TOKİ hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'yla ortak çalışmalarımız var. Bu süreç hem ülkemiz hem de İstanbul açısından çok önemli. Şehri, bir master plan çerçevesinde, ne yaptığımızı bilerek dönüştürmemiz gerekiyor. Buna ilişkin biz kendi nezdimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.