Emlak Konut'tan 4 ayda 1 milyar liralık satış
AA

emlakkonut

Emlak Konut GYO'nun, Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yer alan açıklamasında, "Şirketimiz tarafından geliştirilen projelerde, 1 Ocak - 30 Nisan 2016 tarihleri itibariyle, toplamda 1 milyar 30 milyon 161 bin 50,53 TL (KDV Hariç) değerinde, bin 586 adet bağımsız bölümün satışı (ön satışlar dahil) gerçekleştirilmiştir. Bu satışların toplamda 90 milyon 334 bin 20 TL (KDV Hariç) değerindeki,142 adeti yabancı ülke vatandaşlarına gerçekleştirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Emlak Konut'tan 4 ayda 1 milyar liralık satış

NİSAN AYINDA 411 BAĞIMSIZ BÖLÜM SATILDI

Nisan ayı içerisinde satışı (ön satışlar dahil) gerçekleşen bağımsız bölüm sayısının 411 adet, bu bağımsız bölümlerin KDV hariç peşin satış değerinin ise toplam 317 milyon 597 bin 947,66 lira olduğu kaydedilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Nisan ayı itibarıyla toplamda satışa esas brüt 207 bin 581,19 metrekare büyüklüğe ulaşan bağımsız bölümlerin satışı gerçekleştirilmiştir. Yıllık ve aylık satış dağılım tablolarında belirtilen satış rakamlarının belirlenme süreci, alıcının noter huzurunda sözleşmelerini imzalaması, peşinat tutarının yatırılması ve sözleşmelerin Şirketimiz tarafından onaylanmasıyla tamamlanmaktadır. Bu işlemlerin tamamlanması zaman alabilmektedir. Bu nedenle bir önceki ay veya aylarda açıklanan satış rakamlarının artması söz konusu olabilmektedir. Satışlara ilaveler olabileceği gibi alıcıların cayma haklarını kullanmaları ve iptallerden kaynaklanan azalmalar da söz konusu olabilir. Paylaşımlarda yüklenicilere kalan bağımsız bölümler de satış rakamlarına yansıtılmıştır. Opsiyonlar satış adetlerinde dikkate alınmamaktadır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)