Emlak sektörünün kalbi Antalya'da atıyor

antalya

Özellikle inşaat alanında gerçekleştirdiği yatırımlarla gündeme gelen Antalya, emlak derecelendirme kurumu REİDİN'in 2016 yılında emlak değerinde en fazla artış gösteren üç ilden birisi olarak açıklamasının ardından uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'te açıkladığı veriler ile Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne tarihinde ilk kez kredi notu vererek, Büyükşehir'in uzun vadeli kredi notunu yatırım yapılabilir seviye olan BBB-, görünümünü ise durağan olarak belirledi.

"YENİ BİR YAŞAM BİÇİMİ OLUŞTURULUYOR"

Villa şehir Antalya ve yeni yaşam biçimi Antalya'da son iki yılda yaptığı 602 konutla bölgenin en önemli inşaat firmalarından birisi olan Pal City Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Turan Eren Antalya'nın artan değerinin katlanarak devam edeceğini vurguladı. Turan Eren, "Özellikle Antalya merkeze bağlı ilçelerde yapılan villa tarzı yapılar bu gelişmelerin ana sebebidir" dedi ve şu bilgileri verdi: "Antalya'da yeni bir yaşam biçimi oluşturuluyor. Özellikle ikinci hayatını sakin bir ortamda gerçekleştirmek isteyen üst segmentteki insanların Antalya'ya yerleşmesi bu hareketliliğin temel sebebidir. 2014 yılında açıkladığımız 200 konutluk projenin lansman aşamasında bitmesi bizim hızla yatırım yapıp büyük projelerimizi açıklamamıza vesile olmuştur."

ANTALYA'NIN PARLAYAN YILDIZI DÖŞEMEALTI

Antalya'nın parlayan yıldızı Döşemealtı Kuzey Çevre Yolu, Batı Çevre Yolu ve hızlı tren hatlarının bağlantı noktasında yer alan Döşemealtı, Antalya'nın inşaat sektöründeki yükselişinin en önemli etkeni olarak değerlendiren Turan Eren şöyle devam etti: "Yerel yönetimin uyguladığı imar politikası gereğince sadece villa tarzı yapıların oluştuğu bölgede emlak ve arsa fiyatları giderek artıyor. Merkeze göre nem ve sıcaklık konusunda daha avantajlı olan Döşemealtı, deniz, doğa ve şehir hayatını aynı anda sunabilecek bir konumda olması sebebi ile iç pazarda oldukça rağbet görüyor."