Emlak ve çevre temizlik vergisi için bugün son gün

Türkiye'de yer alan gayrimenkuller için 1 Kasım'da başlayan emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit dönemi bugün bitiyor.

Emlak ve çevre temizlik vergisi için bugün son gün

ÖDEMELER 3 ŞEKİLDE GERÇEKLEŞEBİLİYOR

Vergi için gerekli ödemeler çeşitli şekillerde gerçekleştirilebiliyor. İsteyenler ilçe belediyelerine gidip nakit veya kredi kartıyla, isteyenler belediyeye bile gitmeden 'e-devlet' sistemiyle kredi kartıyla ödemelerini gerçekleşebiliyor.

Başka şehirlerde gayrimenkulü bulunanlar tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla ödeyebiliyor.

Emlak ve çevre temizlik vergisi için bugün son gün

ÖDEMELERİN GECİKMESİ DURUMUNDA CEZA UYGULANACAK

Ödemelerin gecikmesi bazı cezaları da beraberinde getiriyor. “emlak vergisi gecikme zammı” her ay için yüzde 1.40 oranında artış gösterecek.

Emlak vergisinde ise tek mesken sahipleri bazı koşullarda vergiden muaf oluyor. 200 metrekare büyüklüğü geçmeyen ve geliri olmayan tek ev sahipleri bir dilekçe ile belediyeye müracaat ederek emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Muaf olduğundan habersiz bir şekilde vergisini ödeyen kimseler, geriye dönük 5 senelik miktarı iade alabiliyor.