Kadir Topbaş’tan Dudullu-Bostancı metrosu müjdesi
İHA

metro

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 15 gün sonra yapılacak ihale ile İstanbul'un metro ağına yeni bir hattın daha ekleneceği müjdesini verdi.

AK Parti Ümraniye Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katılan Topbaş, "Metro inşaatı 15 gün sonra ihalesini yapacağımız Dudullu-Bostancı Metrosu. Bu yıl temelini atacağız inşallah" dedi. Topbaş, Dudullu- Bostancı metro hattının ihale sürecinden sonra inşaatının da bir an evvel başlayacağını belirtti.

13.4 KM'LİK HAT

Anadolu yakasının en yoğun bölgelerinden geçen metro hatlarını birbirine entegre ederek ulaşımı kolaylaştırmayı amaçlayan Dudulu- Kayışdağı-İçerenköy- Bostancı metro hattı, 13,4 kilometre uzunluğunda olacak. Anadolu yakasındaki iki metroyu birbirine bağlayacak, Dudulu-Bostancı metro hattı tamamlandığında 10 istasyon üzerinde 21 dakikada yolculuk yapılabilecek. Dudulu- Bostancı metro hattı, Bostancı İDO iskelesi önünden Marmaray Bostancı istasyonu ile entegre olacak. Ayrıca Kadıköy- Kartal metro hattı ile de entegre olacak hat sırası ile Bakkalköy, İçerenköy, Kayışdağı, Türkiş Blokları, İmes ve Modoko üzerinden inşaatı devam etmekte olan Üsküdar-Çekmeköy metro hattıyla Dudulu istasyonunda birleşecek. Yeni metro hattının 2019 yılına kadar tamamlanması öngörülüyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)