Emre Mor kimdir?

e

EMRE MOR KİMDİR?

Danimarka'da 24 Temmuz 1997 yılında doğan Emre Mor, FC Nordsjaelland U19 takımı formasını giyiyordu.

Danimarka'nın Lyngby FK takımında futbol yaşantısına başlayan oyuncu hızı, rahat adam eksiltmesi ve şutları ile dikkat çekiyor. Babası Türk, annesiyse Makedonya'lıdır. Babası aslen Uşak İli Sivaslı İlçesi Tatar Kasabası'ndandır. Boyu 1.68 olan oyuncu sağ kanatta oynamaktadır. Lyngby ve Nordsjaell takımlarında oynadıktan sonra Dortmund'a transfer olmuştur.

KENDİSİNİ KANITLADI

28 Kasım 2015'de oynanan FC Nordsjælland - Randers maçının 84. dakikasında oyuna girip profesyonel kariyerine başlamıştır. Sonraki lig maçında ise Brondby karşısında ilk 11'de forma giyme şansı bulan Emre Mor, iyi bir maç çıkararak kendisini kanıtlamayı başardı. 2013'dan beri Danimarka Milli Takımı'nın alt yaş gruplarında mücadele eden futbolcu, milli forma ile toplamda 22 maça çıkıp 3 de gol attı. Milli Takım tercihini 2016 yılında Türkiye'den yana kullanmış ve ilk kez Karadağ maçında oynamıştır.

Emre Mor'un Milli Takımı'mızı seçmesi için Fatih Terim sık sık babası ile görüşmüş ve babasının imzası alınarak Emre Mor milli takıma kazandırılmıştır. 17 Mayıs 2016 yılında annesi ve menajeri ile birlikte Kopenhag Türk Büyükelçiliğine giderek Türk Vatandaşı olduğunu ispat eden nüfus cüzdanını Konsolos Mustafa Güneş’ten almıştır.

Emre Mor kimdir?

DORTMUND'A TRANSFER OLDU

2013 yılında bir antrenman sırasında ayağı kırılan Emre Mor bir daha futbol oynayamayacağı korkusuyla kendisine çok daha iyi bakmış ve uzun bir süre ayağında 2 kiloluk ağırlıklarla dolaşarak kendisini güçlendirmiştir.

07 Haziran 2016 tarihinde Almanya Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund ile 53 milyon TL karşılığında transferinin gerçekleşti.