Emrullah İşler: Kesinlikle yasaklardan yana değiliz

Emrullah İşler: Kesinlikle yasaklardan yana değiliz

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Libya sivil toplum kuruluşları temsilcilerini kabul etti. Bakan İşler, Türkiye'nin Libya ile yakın ilişkileri olduğunu kaydederek, “Yakın ilişkilerimiz çerçevesinde sahada çalışmalarımız devam etmekte. Her alanda Libyalı kardeşlerimize destek verme gayreti çabası içerisindeyiz” diye konuştu.

''HER DÖNEMDE GÜZEL İLİŞKİLER GELİŞTİRME ÇABASI İÇİNDE OLDUK''

Libya halkı ile her zaman kardeş olduğumuzu belirten İşler, “Böyle bir halkla her dönemde güzel ilişkiler geliştirme çabası içerisinde olduk. Şuanda Libya'da bir demokrasiye geçiş oldu. Seçimler yapıldı. Şuan anayasa yazım komisyonu kuruldu. Anayasa çalışmaları var. Bazı sıkıntılar var. O sıkıntılarda da biz Türkiye tecrübesinden yararlanarak yardımı, desteği Libyalı kardeşlerimize verme gayreti, çabası içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.

''TWİTTER GEREKLİ ADIMLARI ATMADI''

Kabulde gazetecilerin sorularını da cevaplayan İşler, bir gazetecinin Twitter'ın tekrar erişime açılması kararı ve Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi'nin Youtube'nin açılma kararı ile ilgili sorusu üzerine şunları söyledi: “Biz arzu ederdik ki Twitter Türkiye'de böyle bir yasakla karşı karşıya kalmasın ama maalesef Twitter Türk mahkemelerinin kararlarını hiç takmadı. Bu ilgili talepleri yerine getiremediği için Twitter'a erişim toptan engellendi. Halbuki biz çıkarmış olduğumuz internet yasasında da ilgili sayfaların erişiminin engellenmesini zaten öngörmüştük ama maalesef Twitter gerekli adımları atmadığından dolayı böyle bir durum söz konusu oldu.''

''KESİNLİKLE YASAKLARDAN YANA DEĞİLİZ''

''Bildiğiniz gibi Twitter ile ilgili bazı Twitter'ın yasaklanması, erişimin engellenmesiyle ilgili bazı mahkeme kararları söz konusu oldu. Benim bildiğim kadarıyla Türkiye içerisinde yasal süreç tamamlanmadan Anayasa Mahkemesi'nden böyle bir karar geldi. Doğrusu hukuki bir mesele ama benim bildiğim kadarıyla yasal süreç tamamlanmadan AYM niye böyle bir karar aldı, onu ben AYM'nin takdirine bırakıyorum. Keşke iç hukuk yolları bitirilmiş olsa, ondan sonra AYM'ye gidilmiş olsaydı daha doğru olurdu diye düşünüyorum. Biz hükümet olarak kesinlikle yasaklardan yana değiliz.

“MAHKEME KARARLARINA ULUSLARARASI SİTELER SAYGI DUYMALI”

Yasaklarla mücadeleyi 12 yıldır sürdüren bir hükümetiz ama her şeyin de bir hududu vardır. Mahkeme kararlarının Türkiye Cumhuriyeti'ndeki mahkeme kararlarına bu uluslararası sitelerin saygı duyması gerektiğini düşünüyorum. Keşke diyorum, Twitter bizim mahkeme kararlarımızı ve kişilik haklarının ihlali, özel hayatın gizliliği ihlali konularında böyle bir tavır sergilememiş olsaydı da hiç kapanmasaydı diye temenni ediyorum ama durum bu şekilde. Youtube ile ilgili de ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir videoyu, ses kaydını yayınladığı ve onu engellemediği için kapatılmıştı. Çünkü mesele milli güvenlikle ilgili bir mesele, ihanet ve casuslukla ilgili bir mesele. Bundan dolayı Youtube kapatıldı ama şuan bana gelen bilgide Gölbaşı Sulh Ceza Mahkemesi de Youtube yasağını kaldırmış durumda. Bu doğrultuda gelişmeleri takip edeceğiz.”

“AK PARTİ AÇIK ARA AŞAĞI YUKARI YÜZDE 1 FARKLA ANKARA'YI ALMIŞ BULUNMAKTADIR”

Ankara'da seçimlerin tam olarak sonuçlanmamasıyla ilgili soru üzerine İşler, “Ankara'daki seçimlerde bir belirsizlik aslında söz konusu değil. Dün başkanımızda bir toplantı yaptı. İlçelere itirazlar yapıldı. Oralardaki yeniden birleştirme tutanakları gözden geçirildi ve 31 bin 700 küsur oy farkı gayet açık bir şekilde ortada duruyor. Dolayısıyla Ankara seçimi bitmiştir. Sadece resmi olarak bu sonucun açıklanmasıyla ilgilidir. Yoksa AK Parti açık ara aşağı yukarı yüzde 1 farkla 31 bin küsur oyla seçimi Ankara'da almış bulunmaktadır. Tabi biliyorsunuz birkaç günlük daha süre var. O süre zarfında YSK gerekli resmi açıklamayı yapacak. Sadece Ankara'da değil, başka yerlerde de bir takım itirazlar var. Bazen bizim partiden itirazlar oluyor. Bazen muhalefet partilerinden ama hepsi 9 Nisan'da resmen açıklanacak. Böylece Ankara'da resmiyet kazanmış olacak. Şuan zaten bizim Ankara seçimlerinde herhangi bir kuşkumuz, endişemiz söz konusu değil. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı yeniden AK Parti'nin adayı Melih Gökçek Bey kazanmıştır. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Kabulde ziyaretlerinin amacını anlatan Başkonsolos Ali Sait Akın, Libya'nın yeniden kurulmasına ve kalkınmasına desteklerinden dolayı Türkiye'ye teşekkür ettiklerini söyledi.