Emrullah İşler'e Cemaat'in konuşulduğu MGK soruldu

ENSONHABER.com / Burak Karaaslan - SUDAN Sudan'ın başkenti Hartum'dayız. Başbakan'ın 2006 yılında talimat verdiği TİKA'nın inşa ettiği Nylada Hastanesi açılacak.

Emrullah İşler'e Cemaat'in konuşulduğu MGK soruldu

Açılış için Sudan'a gelen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açılış öncesi Sudanlı mevkidaşları ile ikili görüşmelerde bulundu. Nyala Sudan-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışı için Sudan'a ziyarette bulunan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

'HSYK YASASI ABDULLAH GÜL'ÜN ONAYINDAN GEÇTİ'

İşte Emrullah İşler'in konuşmasından satır başları;

"Cumhurbaşkanı Gül, HSYK Yasası'nı onayladı. Daha önceden Köşk'ten yapılan açıklamada da neden onayladığının izahını yapmıştı. Bu yasa ile ilgili itirazlarını çekincelerini doğrudan bakana iletmişti ve komisyonda da bir takım yapıldı. Ondan sonra da Cumhurbaşkanı yasayı onayladı.

'TAMAMEN MONTAJ OLAN BİR KASET'

Cumhurbaşkanı gerekeni yapmıştır. Yeni Şafak ve Star gazetesinde bu dinlemeler öncelikle yasal değil. Bu dinlemeler bu paralel yapının artık ne kadar güç kazandığı ve ne kadar gayri kanuni işler yaptığı yıllardır ortaya çıkmış oldu. Kabul edilebilir bir tarafı yok bu skandalın ortaya çktığı günün akşamı Başbakanımızın oğluyla yaptığı iddia edilen konuşmanın basına sızmasını son derece manidar buluyorum. Tamamen montaj olan bir kaset. Zaten Başbakanlıktan yapılan açıklamada da bunu görüyoruz. Dün meydana gelen gelişmelerde de bu kasetin montaj olduğu hemen hemen herkes tarafından mutabık durumda. Gündemi değiştirmek maksadıyla yapılan montajlama olarak ben bunu görüyorum.

'30 MART YEREL SEÇİM OLMAKTAN ÇIKTI'

Biliyorsunuz montaj kasetten sonra da diğer genel başkanlarla ilgili diğer montajlar yapıldı ve ortaya kondu. Dolayısıyla Türkiye bu tür montaj kasetler veya buna benzer ipe sapa gelmez iddialarla 30 Mart'a kadar bazı gündem değiştirmeye dönüştürmeye yönelik bir takım niyetlerle karşı karşıya kalacağını tahmin ediyorum. Çünkü bu 30 Mart seçimi bildiğiniz gibi artık bir yerel seçim olmaktan çıktı bir genel seçim havasında cereyan etmekte.

'30 MART'TA MİLLETİMİZE GÜVENİYORUZ'

Tabii 30 Mart bir kritik eşik olduğu için ve AK Parti olarak 11 yılı doldurduk. 11 yıldan sonra AK Parti'nin yenilmezlik ünvanını elinden alma gayretleri var. Biz hizmetlerimizle konuşuyoruz. Ama birileri de yalan ve iftiralarla acaba iktidardan uzaklaştırabilir miyiz? Sayın Başbakanın itibarını zedeleyebilir miyiz? diye son aylarda çalışmalar var. Biz milletimizden gücümüzü aldık ve gücümüzü ondan almaya devam ediyoruz. 30 Mart'ta da milletimize güveniyoruz. 30 Mart'ta en büyük hakem millet olacak ve kararı verecek göreceğiz.

İŞLER'E CEMAAT'İN KONUŞULDUĞU MGK SORUSU

-MGK'da dikkat çeken bir ifade var: Halkın huzur ve ulusal güvenliğini tehdit eden unsurlar ifadesi yer aldı. Acaba Fethullah Gülen'le ilgili yapılanmayı bertaraf edecek bir çalışma mı yapılacak?

Arkadaşlar MGK toplantıları gizlidir açıklanamaz.Bu konuda yapılan açıklamada neyse odur. Daha fazla bilgi vermem mümkün olamaz.

'KENDİLERİ DIŞINDA HERKESİ DİNLEMİŞLER'

Kendileri dışında herkesi dinlemişler, siyasetçiler akademisyenler var, sanatçılar var. Bürokrat ve işadamları var. Sayın Başbakanımız, 'Bu bir istiklal mücadelesi' dedi. Hakikaten Türkiye'nin milli güvenliğini tehdit eden yapılanmayla bir çeteyle Türkiye karşı karşıya kalmıştır. Dolayısıyla bunu bir milli mücadele görüp mücadele etmemiz lazım.

'HANEFİ AVCI'NIN RÖPORTAJINDA VERDİĞİ ÇAĞRIYI ÖNEMSİYORUM'

Ben bu manada Hanefi Avcı'nın Yeni Şafak'a vermiş olduğu röportajda yaptığı çağrıyı önemsiyorum hakikaten. Burada hepimizin bu meşru yapılanmayla mücadele etmemiz gerekiyor. Devlet içinde devlet bu kasetler şantajlar tapelerle Türkiye'de sürekli toplum mühendisliği yapılmakta. Yakın zaman önce genel başkan koltuğunu bırakmak zorunda kaldı. Kasetle gelen bir genel başkan görev yapmakta. Bir diğer muhalefet mensubuna da şantaj yapıldı. Şimdi anlaşılıyor ki, bunlar herkesi dinlemişler herkese bir takım şantaj ve tehditlerle dizayn yapmak istiyorlar. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yok.

'CHP VE MHP NE HİKMETSE SUS PUS OLDULAR'

Ben aslında burada CHP'den ve MHP'den güçlü ses çıkması ve itirazların yapılması gerektiğini düşünüyorum. Ama basit ayak oyunlarıyla ciddi açıklama yapılmıyor. Bugüne kadar da bir mühalefet partimizin genel başkanı okyanus ötesine göndermeler yapardı. Bu olaylar ortaya çıktıktan sonra ne hikmetse onlar da sus pus oldular.

'BUNLAR TÜRKİYE'NİN GENEL GÜVENLİĞİNİ HEDEF ALAN OLAYLAR'

AK Parti aleyhine bir gelişme olur da bizim önümüz açılır mı şeklinde bir yaklaşım var. Ben bunu kabul etmiyorum. Burada yaşananlar sadece Başbakanımıza yönelik bir hareket değildir. Bunlar Türkiye'nin genel güvenliğini hedef alan olaylardır. Türkiye'nin durdurulması , bakın buraya bugün geldik. Türkiye 11 yılda bu atılımları yapmamış olsaydı buralara el uzatabilir miydi? Biz burada bugün mazlum coğrafyada TİKA ile varız. Masum ülkelere yardımı resmi elden arttıran tek ülke Türkiye'dir. Dolayısıyla hem içeride hem dışarıda Türkiye'nin durdurulması hedeflenmekte. Bunu iyi anlamamız gerekmekte. Bütün vatan evladına bu yapılanmayla bu çeteye karşı mücadele vermesi gerekiyor diye düşünüyorum."

Emrullah İşler'e Cemaat'in konuşulduğu MGK soruldu