Bursa'da en büyük sıkıntı şehri yeniden inşa etmek

gfh

Southern Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Kandara, Southern Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Dekanı Prof. Dr. Barbara Carpenter ve Baton Rouge İl Kültür Müdürlüğü Satış ve Pazarlama Müderesi Regina Porter, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'yi makamında ziyaret etti.

MODERN TASARIMLARLA İNŞA EDİLECEK

Oldukça sıcak bir ortamda geçen ziyarette konuşan Edebali, "Bütün dünyadaki, şehirlerin yeniden kentsel dönüşümle inşa edilme süreci bizim ülkemizde de artık ciddi bir gündem. Yıldırım bizim için çok kadim, 700 yıllık bir ilçe. Osmanlı Devleti için Yıldırım, beylikten imparatorluğa geçiş yeridir. Bursa son 30-40 yılda Türkiye'deki yoğun nüfus göçünden dolayı tahrip oldu. Yereldeki en büyük yapısal sıkıntımız şehrimizi yeniden inşa etmek. Geleneksel mimari anlayışımızla günümüzün modern tasarımlarını birleştirerek şehri yeniden inşa edeceğiz" dedi.

DAHA BÜYÜK AVANTAJLARIMIZ VAR

7 ülkeden 50 öğrencinin madde bağımlılığı semineri için Yıldırım'a geldiğini ve kendisini ziyaret ettiğini ifade eden Edebali, "Bana, 'Türkiye'nin en büyük isteği Avrupa Birliği'ne girmek mi?' dediler. Onlarda böyle bir algı var. Ben de; 'Ondan daha çok Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 senesine kadar büyük hedeflerimiz var. Onları gerçekleştirmek istiyoruz' dedim. İnsan hale ve hürriyetlerinde, demokrasiyi yaygınlaştırmada bunları tabana yayabilirsek sahip olduğumuz büyük avantajlarımız var. Toplumsal çeşitliliğimiz, genç nüfusumuz, jeopolitik konumumuz itibariyle Avrupa Birliği'ne çok da ihtiyacımız olmayabilir" diye konuştu.