En tarafsız gazete hangisi

En tarafsız gazete hangisi

Araştırmanın sonuçlarına göre ankete katılanların yüzde 84.4'ü içki içmiyor. ''Sosyal içiçiyim'' diyenlerin oranı ise yüzde 13.9. Sigarada ise şaşırtan bir sonuç çıkıyor. Ankete katılanların yüzde 69.2'si sigara kullanmıyor.

AK PARTİLİ SEÇMENİN YÜZDE 5.8'İ İÇKİ İÇİYOR

Peki parti seçmenlerine göre içki içme oranı nasıl? AK Parti seçmeninin yüzde 5.8'i içki içerken bu oran CHP seçmeninde yüzde 36.1'i buluyor. MHP seçmeninin ise yüzde 15.3'ü içki içiyor. Araştırmadaki bir diğer soru da sigara kullanımı ile ilgiliydi. Ankete katılanların yüzde 69.2'si sigara içmediğini belirtirken; yüzde 30.8'i "Evet, içiyorum'' dedi. Buna göre sigara içen oranı sigara yasaklarının etkinleştiği Ağustos 2009'a göre 2.2 puan düştü.

En tarafsız gazete hangisi

EN AZ SİGARAYI AK PARTİLİ İÇİYOR

Araştırmanın sonuçlarına göre, parti seçmenlerine göre dağılımda en az sigara içenler AK Parti'ye oy verenler çıktı. AK Partili seçmenin sadece yüzde 27'si sigara içerken, bu oran CHP'li seçmen arasında yüzde 38.7'ye çıkıyor.

En tarafsız gazete hangisi

FUTBOLA İLGİ

Futbol ülkesi olarak kabul edilen Türkiye'de futbola olan ilgi hangi boyutlarda? Araştırmaya göre ''Futbol ilgimi çekiyor'' diyenlerin oranı yüzde 38.1'de kaldı. ''İlgimi çekmiyor'' diyenler ise yüzde 46.9 ile çoğunlukta. Siyasi parti seçmenlerine bakıldığında futbolla en çok ilgilenen yüzde 54.5 ile BDP seçmeni çıktı. Futbola en az ilgi duyan ise yüzde 36.9 ile AK Parti seçmeni.

En tarafsız gazete hangisi

ERGENEKON DAVASI HAKLI DEĞİL

"Ergenekon Davası'nın genelini düşündüğünüzde bu davanın haklılığını onaylıyor musunuz?'' sorusuna ankete katılanların yüzde 57.2'si "Hayır, onaylamıyorum'' dedi. Onaylayanların oranı yüzde 42.8'de kaldı. Peki Ergenekon Davası'nda 'tutuksuz yargılanmadan' bahsedildiğinde ilk akla gelen üç isim kim? Araştırmaya göre ilk sırada yüzde 4.9 ile Mustafa Balbay, ikinci sırada yüzde 4.5 ile Tuncay Özkan yer alıyor. Üçüncü olarak ise akla gelen isim yüzde 2.7 ile Mehmet Haberal.

En tarafsız gazete hangisi

EN TARAFSIZ GAZETE

Konsensus, "Türkiye Gündemi- Ocak 2011'' başlıklı anket çalışmasında 1500 kişiye sordu: "Sizce en tarafsız gazete hangisidir?'' Ankete katılanlara göre en tarafsız gazete Zaman ve Habertürk çıktı. Zaman Gazetesi yüzde 10.8 ile ilk sırada, Habertürk yüzde 10.4 ile ikinci sırada yer aldı. Hürriyet Gazetesi'ni tarafsız bulanların oranı yüzde 7, Sabah'ı tarafsız bulanların oranı ise yüzde 4.6'da kaldı.

En tarafsız gazete hangisi

SAĞ DÜŞÜNCEDE HİSSEDENLER

ARAŞTIRMAYA katılanlara Türkiye'nin siyasi haritasını çıkartacak, "Kendinizi siyasi yelpazenin neresinde hissediyorsunuz?'' sorusu yöneltildi. Soruya yanıt verenlerin yüzde 41.6'sı "merkez'' derken; sağ düşüncede hissedenlerin oranı yüzde 34, solda hissedenlerin oranı ise yüzde 24.4 çıktı. Peki hangi parti siyasi yelpazenin neresinde konumlanıyor? Ankete katılanlara göre AK Partimerkez sağda, CHP isemerkez solda konumlanıyor.

En tarafsız gazete hangisi

ANKETE KATILAN MHP'LİLERİN % 22'Sİ SOLCUYUM DİYOR

Konsensus'un yaptığı araştırmada ortaya çıkan bir diğer ilginç sonuç da parti seçmenlerinin kendilerini hangi siyasi görüşle konumlandırdığıyla ilgiliydi. Buna göre AK Parti seçmeninin yüzde 2.5'i, MHP seçmeninin ise yüzde 22.2'si kendini solcu olarak nitelendiriyor. CHP seçmeninin yüzde 6'sı ise 'sağcıyım' diyor.

En tarafsız gazete hangisi

En tarafsız gazete hangisi

En tarafsız gazete hangisi

En tarafsız gazete hangisi

HT