Engelli dostu

beGB

Karadeniz Bölgesi’nin batısında Kastamonu ve Bartın ili sınırlarında 37 bin 753 hektarlık bir alanı kapsayan Küre Dağları Milli Parkı, 2000 yılında milli park olarak ilan edildi.

Proje kapsamında engelli erişimine yönelik fiziki düzenleme olarak Azdavay-Karakuşlu Köyündeki 5 adet kullanılmayan okul binası Engelli Erişebilirliğine Uygun Ziyaretçi Merkezi olarak restore edilecek. Ayrıca Azdavay-Çatak Kanyonu arasında yer alan 1.500 metre uzunluğundaki yürüyüş parkuru da engellilerin kullanımına göre düzenlenecek. Böylece engelli vatandaşların bu güzelliklerden faydalanmaları sağlanacak.

Engelli dostu

PROJE TÜRKİYE'DE BİR İLK

Türkiye’de ilk dünyada sayılı projeler arasında yer alacak olan engelli erişebilirliğine uygun hizmet ve tesislerin projenin ihalesi 5 Şubat Perşembe günü Kastamonu Azdavay Kaymakamlığı’nda yapıldı. Engelsiz Milli Park projesinin, sözleşmesinin imzalanmasının ardından 120 gün içerisinde tamamlanarak engellilerin hizmetine sunulması hedefleniyor.

Dünyada sayılı projeler arasına girecek olan bu proje ile engellilerin tabi güzelliklere erişebilmesini sağlayan bir altyapı kurulacağını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Ülkemiz için bir gurur kaynağı olacak bu proje ile engelli vatandaşlarımızın yanında olacağız. Engelli vatandaşların toplumla bütünleşmelerini sağlamak, devletin asli görevidir. Hiçbir engellinin durumunun kendi seçimi olmadığını bilerek, her vatandaşımız gibi imkanlardan faydalanabilmelerini temin etmek için çaba harcıyoruz. Bu projeyi de bu doğrultuda tamamlayacağız ve projeden alınan olumlu neticelere göre diğer milli parklarımızda da buna benzer uygulamaları hayata geçireceğiz” diye konuştu.

“ALAN KILAVUZLARINA İŞARET DİLİ EĞİTİMİ VERİLDİ”

Küre Dağları Engelli Dostu Milli Park Projesi kapsamında daha önce sertifikalı alan kılavuzlarına işaret dili eğitimi verildiğini de hatırlatan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, eğitimlerini tamamlayan alan kılavuzlarının işitme engellilerin hizmetine hazır olduğunu sözlerine ekledi.