Engelli sporcunun herkese örnek olacak hikayesi

Engelli sporcunun herkese örnek olacak hikayesi

Hürriyet'in haberine göre; Şırnak'ta 2004 yılında, 10 yaşındayken hayvanlarını otlattığı sırada bulduğu bir cismin patlaması sonucu iki eli ile bir gözünü kaybeden 20 yaşındaki Bayram Yılmaz, Ankara'da yapılan Türkiye Engelli Atletizm Şampiyonası'nda 1500 metre erkekler koşusunda birinci oldu.

PATLAMADA İKİ ELİNİ VE BİR GÖZÜNÜ KAYBETTİ

Uludere İlçesi'ne bağlı Taşdelen Köyü'nde 2004 yılında hayvan otlatan Bayram Yılmaz, bulduğu bir konserve kutusunu kurcalarken içindeki patlayıcı infilak etti. Patlamada iki eli ile bir gözünü kaybeden Yılmaz'ın mücadelesi ve azmi, zaferle sonuçlandı.

Engelli sporcunun herkese örnek olacak hikayesi

1500 METREDE BİRİNCİ OLDU

Açıköğretim Lisesi'nde okuyan ve hep sporcu olmayı hayal eden Bayram Yılmaz, kopan iki eli ve kör olan gözüne rağmen yılmayarak atletizme merak sardı. Gençlik Spor İl Müdürlüğü' desteğiyle atletizm çalışmalarını sürdüren Yılmaz, 12-16 Nisan tarihleri arasında Ankara'da düzenlenen Türkiye Engelli Atletizm Şampiyonası'nda 1500 metre erkekler koşusunda birinci oldu.

Şampiyon Bayram Yılmaz, Şırnak Valisi Hasan İpek'i makamında ziyaret etti. Yılmaz'ı altınla ödüllendiren Vali İpek, "Şırnak artık çözüm süreciyle birlikte güzel şeylerle anılmaya başladı. İşte sporcuların başarıları olsun, bunun dışında Nuh'un Gemisi'nin Şırnak'ta olduğu ve bununla ilgili gelişmeler olsun, bir çok alanda iyi gelişmeler oldu. Bu sürece devam edildiği taktirde, inşallah Şırnak Türkiye'nin diğer bölgelerdeki insanlarla başa baş yarışacak hem kabiliyete, hem de gayrette olan insanlar. Bu gayretleri daha ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Bu amaçla yaptığımız teşviklerden bir tanesidir. Ben hep söylüyorum. Çözüm süreci tamamıyla faaliyete geçse 5 yıl içerisinde Türkiye'nin ilk 20 ili arasında, 10 yıl içerisnde de Türkiye'nin ilk 10 ili arasında, ekonomik olarak, kültürel olarak gireceğine yüzde 100 eminim. Bunun adımlarını yavaş yavaş atiyoruz. İnşallah hayırlı olur" dedi.

Engelli sporcunun herkese örnek olacak hikayesi

SONSUZA KADAR MÜCADELE EDECEĞİM

Şırnak Şehir Stadyumu'nda antreman yapan Bayram Yılmaz ise, yaşadığı tahilsiz anı anlatarak, "20 Şubat 2004 tarihinde köyde çobanlık yaparken, bilmediğim bir cismi elime aldım. Oynadım ve patladı. Sağ gözümü ve iki kolumu kaybettim. Buna rağmen hep hayalimde sporcu olmak vardı. Hep mücadele ettim, sonsuza kadar da mücadele edeceğim. İnşallah Şırnak'ın adını güzel yerlere götürürüm. Ankara'da yarışma oldu. Müdürümün destekleriyle orada yapılan Türkiye Şampiyanası'na katıldım. Engelli Atletizim 1500 metrede birinci oldum. İnşallah dünya şampiyonasında da güzel bir şeyler çıkartıp ilimizin adını tüm Türkiye ve dünyaya duyuracağım. Bu konuda yetkililerden ve devlet büyüklerimden destek bekliyorum" diye konuştu.

Engelli sporcunun herkese örnek olacak hikayesi