Engin Akyürek'in başarı öyküsü

Engin Akyürek'in başarı öyküsü

Türkiye onu ilk kez bundan 6 yıl önce gördü TV ekranlarında.. Henüz 23 yaşındaydı ve bugünkü görüntüsünden son derece farklıydı. İşte, bugünün en çok izlenen dizilerinden Fatmagül'ün Suçu Ne'nin başrol oyuncularından Engin Akyürek'in kısa öyküsü ve şöhrete uzanan yolcuğu..

TÜRKİYE'NİN YILDIZLARINA KATILDI

1981 doğumlu olan Engin Akyürek; Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü mezunu.. Ama asıl mesleğini yapmak yerine oyuncu olmaya karar verdi. Bunun için de bir dönem TV ekranlarında çok izlenen yetenek yarışmalarından biri olan Türkiye'nin Yıldızları'na katıldı. O zamanlar kısa saçlı, bıyıkları henüz terlemiş bir gençti. Oyuncu olma hedefine ulaşabilmek için canla başla çalışıyordu. Yarışma sırasında hem halkın hem de jürinin beğenisini kazandı..

ENGİN BİRİNCİ BEREN İKİNCİ OLDU

Akyürek'in katıldığı Türkiye'nin Yıldızları'nın yarışmacılarından biri de şu anda Fatmagül'ün Suçu Ne dizisinde birlikte oynadığı Beren Saat'ti. Yarışmayı Akyürek birincilikle bitirdi.. Saat ise ikinci oldu.. Bu noktadan sonra her ikisi için de şöhret perdesi aralandı. Akyürek önce o dönemin en çok izlenen dizilerinden biri olan Yabancı Damat'ta yan karakterlerden biri olan Kadir Sadıkoğlu' nu canlandırdı. Ardından da sinema filmleri ve diziler geldi..

Sonra 2006 yılında Zeki Demirkubuz'un yönettiği Kader filminde yine yardımcı karakterlerden birini canlandırdı.. Bu filmdeki Cevat karakterini öyle büyük bir başarıyla canlandırdı ki bu ona, Sinema Yazarları Derneği'nin Umut Veren Oyuncu ödülünü getirdi. Bu arada fiziksel görüntüsü değişti, yüz hatları oturdu Akyürek'in.. Saçlarını uzattı ve bu onun hayran kitlesinin de artmasını sağladı. Onun kamuoyunun gözünde en çok dikkat çektiği dizi Bir Bulut Olsam'dı.. Bu dizi bittikten sonra da bu kez Fatmagül'ün Suçu Ne dizisi için kamera karşısına geçti..