Engin Altay kimdir

Engin Altay

Engin Altay, 15 Aralık 1963 tarihinde Sinop’un Erfelek ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğretimini Erfelek ilçesinde okudu. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Denizli Eğitim Yüksekokulu'ndan mezun oldu. Ancak 4 yıl sürecek olan güvenlik soruşturması başlatılmadı ve yargı kararıyla gecikmeli olarak öğretmenliğe başladı

ÇALIŞMA HAYATINA ÖĞRETMENLİKLE BAŞLADI

Memleketi Sinop’ta ve Sivas’ın değişik ilçelerinde öğretmenlik görevini yürüttü. İki yıl da eğitim yöneticiliği yaptı. Daha sonra da bir yıl süreliğine Erfelek Belediye Başkan Yardımcısı oldu.

SİYASİ KARİYERİ

Başkan yardımcılığı görevinden 3 Kasım 2002 Milletvekili genel seçimleri öncesinde istifa etti. Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Sinop Milletvekili olarak meclise girdi. Aynı partiden 2007 ve 2011 Genel seçimlerinde yeniden Sinop Milletvekili seçildi.

Görevde bulunduğu sürede “TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyeliği ve Milli Eğitim, Gençlik, Kültür ve Spor Komisyonu” üyeliklerinde bulundu. 4 yıl da “Türkiye-Moğolistan Parlamentolararası Dostluk Grup Başkanıoldu. CHP Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı.

Altay, 26 Haziran 2013 tarihinde CHP Grup Başkanvekilliği'ne seçildi.