Enis Berberoğlu için müebbet hapis talebi
ensonhaber.com

MİT tırları görüntülerini eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a verdiği iddia edilen tutuklu CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'nde yeniden yargılanmasına başlandı.

Enis Berberoğlu için müebbet hapis talebi

MÜEBBET İSTENDİ

Davanın "Kamu güvenliği" gerekçesiyle kapalı yapılmasına karar verildi. Duruşma salonu boşaltıldı. CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun yeniden yargılandığı davada savcı, Berberoğlu için müebbet hapis istedi.

"SİLAHI ALIR, DAĞA ÇIKARIM"

Duruşmada savunma yapan Berberoğlu’nun ise, Cumhurbaşkanı'nı, bir hükümeti zor durumda bırakıp uluslararası mahkemelerde yargılatma niyeti iddiasına şiddetle karşı çıkarak, "Ben başlığında ‘Türkiye Türklerindir’ yazan gazeteyi yönettim ve Cumhuriyet’i kuran partinin milletvekiliyim. Başka bir ülkenin bu topraklarda bir hareketi olacaksa gerekirse silahı alır, ben dağa çıkarım." ifadelerini kullandığı öğrenildi.

CAN DÜNDAR VE ERDEM GÜL'ÜN YARGITAY'DAKİ DURUMU

Ceza Dairesi, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne müzekkere yazılarak, Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verilen kararla ilgili dosyanın Yargıtay'dan dönüp dönmediği hususunun akıbetinin sorulmasını kararlaştırdı.

16 OCAK'A ERTELENDİ

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2017/140 esas sayılı dosyasının birleştirilen dosyalarla gönderilmesine hükmeden daire, Aydınlık gazetesinde 21 Ocak 2014'te yayınlanan görüntülere ilişkin kamu davası açıldığı için bu konuyla ilgili soruşturmanın akıbetinin sorulması talebinden vazgeçildiğini karara bağladı.

Sanık Enis Berberoğlu'nun tutukluluk halinin de devamına karar veren ceza dairesi, duruşmayı 16 Ocak 2018'e erteledi.