Enis Berberoğlu kimdir

enis

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu gazeteyle yollarını ayırdı. Vuslat Doğan Sabancı'nın haberi duyurmasının ardından Berberoğlu, çalışma arkadaşlarına bir konuşma yaparak veda etti.

GAZETECİLİĞE 1981 YILINDA BAŞLADI

Kadri Enis Berberoğlu, (d.1956,İstanbul) Türk gazeteci ve yazardır. 1975 Avusturya Lisesi mezunudur. Boğaziçi Üniversitesi İktisat Bölümü'nü bitirdi. Ekonometride yüksek lisans eğitimi aldı. Gazeteciliğe 1981 yılında Dünya gazetesinde başlamıştır. CNN Türk ekonomi müdürü, Hürriyet ve Radikal gazetelerinde yazar olarak çalışmıştır. Habertürk'te yayınlanan Perde Arkası ve CNN Türk'te yayınlanan Tarafsız Bölge adlı proğramlarının katılımcılarındandır. 29 Aralık 2009 itibari ile Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliğine getirilmiştir.

EVLİ VE BİR KIZ BABASI

Kendisi gibi gazeteci olan Oya Berberoğlu ile evli ve bir kız çocuk babasıdır. Almanca ve İngilizce bilen Berberoğlu'nun, “Susurluk: 20 Yıllık Domino Oyunu”, “Kod Adı: Yüksekova. Susurluk, Ankara, Bodrum, Yüksekova Fay Hattı” ve “Öbür Türkler” adlı kitapları var. Boş zamanlarında matematik, tarih ve triller tarzı kitaplar okumayı seviyor.

TESCİLLİ SOSYAL DEMOKRAT

Enis Berberoğlu, 24 Nisan 2005 tarihli köşe yazısında, aile boyu suç ve meziyete inanmadığını kaydedip, çarpıcı örneği kendi köklerinden verdi: “Berberoğlu (cumhuriyetten önce Berberzade) soyadının geçmişi, vakıf kayıtlarında 200 yıl geriye kadar takip edilebiliyor. Dedem İzmir'de Rufai ve Kadiri tekkesinin şeyhiydi, babam imanlı bir sosyalist. Ablam siyasete hiç bulaşmadı, bendeniz tescilli sosyal demokratım.”