Ensarioğlu: Kürtler'in yaşadığı coğrafya Kürdistan'dır

Ensarioğlu: Kürtler'in yaşadığı coğrafya Kürdistan'dır

Başbakan Erdoğan partisinin dünkü grup toplantısında 14 şehir ile birlikte Diyarbakır adayını da açıkladı. Ak Parti, adaylık için Nihat Hatipoğlu'nun adının da geçtiği Diyarbakır'da yarışa, Galip Ensarioğlu ile girmeye karar verdi. Parti'nin Kürt vekillerinden olan Ensarioğlu'na, katıldığı bir televizyon programında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in kullandığı, ‘Türkiye Kürdistanı' ifadesi soruldu.

KÜRTLER'İN YAŞADIĞI COĞRAFYA KÜRDİSTAN'DIR

Ensarioğlu, 'Türkiye'de Kürtlerin yaşadığı coğrafyanın adı Kürdistan'dır. Bu bir ırkın yaşadığı bir coğrafyayı tarif eder. Bu bölünmeyi çağrıştıran bir ifade değildir' dedi.

Türkiye Kürdistanı ifadesinin farklı anlaşılabileceğini belirten Ensarioğlu, 'İran'da 5 milyon Kürdün yaşadığı bölge Kürdistan'dır. İran Anayasası bunu böyle tanımlamıştır. Irak Anayasası da böyle yapmıştır. Yine Birinci Meclis'te Lazistan vardı, Kürdistan vardı. Bu terimleri bizzat Atatürk kullanmıştı. Kürtlerin yaşadığı her coğrafyaya Kürdistan demekten imtina etmem, çekinmem. Ben de Kürdüm ve orada yaşıyorum. Fakat "Türkiye Kürdistanı" ifadesi farklı algılanabilir' ifadelerini kullandı.