Erbakan'ın cenazesinde askerlerin zor anları

Erbakan cenazesinde askerlerin zor anları

Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve beraberindeki heyet Erbakan'ın cenazesi için camiye geldiğinde dış kapıda bekleyen bir grubun tekbir getirmesi dikkat çekti.

Erbakan'ın cenazesinde askerlerin zor anları

1. ORDU KOMUTANI DA CENAZEYE KATILDI

Necmettin Erbakan'ın Fatih Camii'ndeki cenaze törenine önce Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çelengi geldi. Ardından da TSK'yı temsilen Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve kurmay heyetinin törene katılacakları duyuldu. İki protokol subayı önden gelip, komutanlar için hazırlık yaptı. Ancak izdiham öylesine büyük boyutlardaydı ki, protokol için ayrılan bölüm saatler öncesinden tamamen doldu. Görevlilerinin yaptıkları tüm uyarılar da sonuç vermedi. Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu ve beraberindeki heyeti camiye geldiğinde dış kapıda bekleyen bir grubun tekbir getirmesi dikkat çekti.

Erbakan'ın cenazesinde askerlerin zor anları

KOMUTANLAR GÜÇLÜKLE CAMİYE GİRDİ

Güçlükle de olsa cami avlusuna giren komutanlar, protokol bölümüne geçmek istedi. Güçlükle ilerleyen Orgeneral Kıvrıkoğlu ve beraberindeki subaylar, kalabalık yüzünden geri dönmek zorunda kaldı. Bir süre cami avlusunun köşesinde bekleyen komutanlar için anons yapıldı. Komutanların protokol bölümüne geçebilmesi için görevliler anonslarla koridor açılması istedi. Ancak bu da sonuç vermedi. Cami avlusunda beklemeye devam eden komutanlar cenaze namazı için saflara geçemedi.

KOMUTANLAR NAMAZ İÇİN SAF TUTAMADI

Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Gül'ün gelişi sırasında da izdiham oluştu. İzdiham sırasında arada kalan komutanlar cenaze namazı için saf tutamadı. Namaz boyunca kenarda bekleyen komutanlar, cenazenin ardından oluşan izdiham yüzünden zor anlar yaşadı. Komutanlar, cenaze namazının ardından camiden ayrıldılar.