Erbakan'a Ankara'da cenaze töreni

Erbakan'a Ankara'da cenaze töreni

Necmettin Erbakan'ın cenazesi vasiyeti doğrultusunda Hacı Bayram Camii'ne getirildi.

BAKANLAR CENAZE TÖRENİNDE

Vatandaşlar yoğun güvenlik önlemleri altında bölgeye giriş yapabiliyor. Güvenlik üç aşamalı olarak yapılıyor. Hem Saadet Partisi hem camiiye ait özel güvenlik şirketi hem de polis güvenliği sağlamaya çalışıyor.

Enerji Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, Ankara Valisi Alaattin Yüksel, Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek, Merkez Bankası Başkanı Dursun Yılmaz, Oğuzhan Asiltürk da şu anda cenazede hazır bulundu.

Erbakan'ın naaşı Hacı Bayram Veli Camii'nde...

Erbakan'a Ankara'da cenaze töreni

ÇAY VE PASTA İKRAMI

Ankaralılar Hacı Bayram Camii'nde toplanmaya başladı. Havanın soğuk olması nedeniyle çağ dağıtılıyor bunun yanı sıra Kızılay da kuru pasta dağıtımı yapıyor. Yoğun kalabalık nedeni ile naaşı musalla taşı yerine sedyeye koyulacak.

ERDOĞAN İSTANBUL'DAKİ TÖRENE KATILACAK

Hacı Bayram Camii'nde kılınacak cenaze namazı biraz sonra başlayacak. Ankara'daki cenaze töreninde Erbakan alesinden kimse bulunmuyor, İstanbul'daki törene katılacaklar. Başbakan Erdoğan da Almanya gezisini yarıda bırakarak İstanbul'da yapılacak cenaze töreninde hazır bulunacak..

Toplu ulaşım erken çalıştı

Erbakan'ın Ankara'daki cenaze töreni için Ulus yönüne gidecek otobüs ve metro hatları da 04.00'te hizmet vermeye başladı.. Ankara Büyükşehir ve Keçiören belediyeleri ile Kızılay da SP Genel Merkezi önünde vatandaşlara çorba ve çay ikramı yapıyor.

SON YOLCULUĞA FATİH CAMİİ'NDE UĞURLANACAK

İstanbul'da 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Nakşibendi Tarikatı Şeyhi Esat Coşan ve işadamı Sakıp Sabancı'nın cenazelerinde yüzbinleri ağırlayan Fatih Camisi, bugün öğle vakti eski Başbakan Necmettin Erbakan'ı uğurlamaya hazırlanıyor. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de, törenle ilgili çalışmaları şöyle anlattı: "Restorasyon nedeniyle caminin kapalı alanının, ancak yüzde 33'ü kullanılıyor. Bu nedenle, demirler kaldırılarak, bahçedeki yeşil alanlar gelenlere açılacak. Cenazeye katılacak yerli ve yabancı devlet adamları için özel bir alan oluşturulacak. Aile isterse, kapalı bir alanda taziye için yer ayrılacak.

Yollar kapatılacak

Cenaze dolayısıyla Fevzipaşa ve Darüşşafaka caddeleri ile Malta Çarşısı trafiğe kapatılacak ve buralara camiye giremeyenler için LED ekranlar yerleştirilecek. Erbakan'ın naaşı cenaze namazı sonrası Fevzipaşa Caddesi'nden Akdeniz Caddesi'ne ilerleyecek. Vatan Caddesi'ni takip edecek kortej, surların bitiminden sonra Topkapı'ya dönerek, 10. Yıl Caddesi'nden Merkez Efendi Mezarlığı'na ulaşacak." Kortejin geçeceği caddeler saat 07.00'dan itibaren trafiğe kapatılacak.

1-1.5 milyon kişi

Erbakan'ın naaşı, eşi Nermin Erbakan ve ağabeyi Nizamettin Erbakan'ın yattığı Merkez Efendi Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verilecek. SP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç, Erbakan'ın cenazesine, 1-1.5 milyon kişi beklendiğini söyledi. SP teşkilatları, Erbakan'ın bugün mezarına konulmak üzere 81 ilden toprak getirecek. Konya'dan yaklaşık 10 bin, Sivas'tan 2 bin 500 kişi cenaze için özel otobüs ve otomobillerle İstanbul'a geldi.