Erbil'den kalkan son uçak Türkiye'de
DHA

Irak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün aldığı karar doğrultusunda Irak'ın kuzeyinde bulunan Erbil ve Süleymaniye'ye kentinden Türkiye'ye yapılan tüm uçuşlar saat 18.00 itibariyle sonlandırıldı.

ATATÜRK HAVALİMANI'NA İNDİ

Bu durum  üzerine THY kapasite artırımına giderek Erbil'de bulunan yolcular için ülkeye Boenig 777 tipi geniş gövdeli bir uçak gönderdi. Erbil'den saat 16.00'da 279 yolcusuyla havalanan uçak, saat 19.00 sıralarında İstanbul Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.

Erbil'den kalkan son uçak Türkiye'de VİDEO

Erbil'den kalkan son uçak Türkiye'de

"SON ANDA BİLET ALABİLDİK"

Erbil'den İstanbul'a gelen yolculardan Seyit Subaşı,"Erbil'den son uçakla geldik. İşlerimiz yarım kaldı. Gönül isterdi ki böyle bir şey olmasın ama böyle bir şey oldu. Koyulan bir ek sefer vardı. Son anda ona bir bilet alabildik. Ülkemize geri gelme şansımız oldu. Makina tamiri için gitmiştim. Yetiştirilmek üzere tamir için ama yarım kaldı" dedi.

"BURAYA SON SEFER OLDUĞU İÇİN GELMEK ZORUNDA KALDIK"

Erbil'de yaşananlar hakkında bilgi veren Emir Yüksel şunları söyledi; "Son uçakla geldim. Erbil'de aslında bir sıkıntı yok. Basında belirtildiği gibi kaçma durumu da yok. Olağanüstü bir hal olarak gelmedik. İş icabı çağrıldık geldik. Vatandaşlarımızın tehlikede olduğu gibi bir durum yok. İnsanların bize karşı davranışları çok pozitif kimse bize tepki göstermiş değil. Erbil'de normal bir hayatta da bir değişiklik olmadı. Sadece bol bol kutlama yapıyorlar. Bu referandumun neler getireceğini neler götüreceğini onlarda daha bilmiyorlar. İşimizi daha öne çektik. Buraya son sefer olduğu için gelmek zorunda kaldık. Yoksa daha kalırdık"

Başbakan: Erbil'e saat 18.00 itibarıyla bütün uçuşlar iptal edilmiştir VİDEO

"KONSOLOSLUĞUN AÇIKLAMASI ÜZERİNE UÇUŞUMU ERKENE ALDIM"

Son uçuş olduğu için dönen Eyüp Bozkurt ise, "Ben Erbil'e bir aylığına gitmiştim normal dönüşüm 12 Ekim'di. Konsolosluğun açıklaması üzerine uçuşumu erkene aldım. Bugün son  olan saat 15.30 uçağı vardı. Son uçağa yetişerek geldim. Ama sınır açık isteyen otobüsle de gidip gelebilir." şeklinde konuştu.

Erbil'den kalkan son uçak Türkiye'de

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)