Erdoğan'dan CHP'li Engin Özkoç'a tepki
AA

Partisinin İl Başkanları Toplantısı'nda, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e CHP'li Milletvekili Engin Özkoç'un sözlü saldırısıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin gereken cezayı alması gerektiğini söyledi.

TBMM'DEKİ TARTIŞMA

Dış politika üzerine muhalefetin eleştirilerine cevap veren AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in dönemin ABD Başkanı Bill Clinton karşısındaki duruşunu hatırlatmış, bu hatırlatma üzerine CHP sıralarında sinirler gerilmişti.

KADIN GRUP BAŞKANVEKİLİNE 'ULAN'

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'in kürsüde konuşmasına müsaade etmeyen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, önce "Ulan, böyle bir Grup Başkan Vekilliği olmaz." diyerek bağırmıştı.

"BU KADINA HADDİNİ BİLDİRİNİZ"

Özkoç, daha sonra "Lütfen, bu kadına haddini bildirin Sayın Başkan." ifadeleriyle Zengin'i hedef almıştı.

Erdoğan'dan CHP'li Engin Özkoç'a tepki VİDEO

"SUSTURUN BU KADINI DİYECEK KADAR EDEPSİZ CHP YETKİLİLERİ VAR"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan; "Geçmişte Ecevit, yine bir bayan milletvekilimize, şimdi Malezya büyükelçimiz, ona ‘susturun bu kadını’ diye hakaret etmişti. Dün de herhalde oradan ilhamla Grup Başkanvekilimiz Özlem Hanım'a 'Susturun bu kadını' diyecek kadar ahlaksız, edepsiz diyecek kadar ahlaksız, edepsiz diye davranan CHP'nin yetkilileri var. Kimse kusura bakmasın, bu ahlaksızlara prim verecek durumda değiliz.

"CEZA İSE CEZA, ÖZÜR DİLEDİ BIRAKSINLAR BU İŞİ"

Tüm grubumuz bir bayan milletvekilimize grup başkanvekilimize saldıracak olan ahlaksız edepsizlere parlamento içinde gereken cezayı vermesi lazım. Ceza ise ceza. Özür diledi, bıraksınlar bu işi. Bunlar kuru özürle geçiştirilecek işler değil." dedi.

''2018-19 SEÇİMLERİNİN SONUÇLARINDAN GEREKEN DERSLERİ ÇIKARMAMIZ ŞART''

2018-19 seçimlerinin sonuçlarını adeta sandık sandık tetkik ederek gereken dersleri çıkarmamız şarttır. Önce teşhisi doğru koyacağız sonra en ideal çözümü hayata geçireceğiz. Türkiye, güvenlikten ekonomiye kadar pek çok cephede beka mücadelesi verdiği dönemden geçiyor. Teröristleri öne sürüyorlar ezip geçiyoruz ekonomimize saldırıyorlar, kısa sürede toparlanıp yolumuza devam ediyoruz. En büyük güç ve moral kaynağımız milletimizin desteğidir.

Erdoğan'dan CHP'li Engin Özkoç'a tepki

KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ

Beka mücadelemizde durum böyleyken iç siyasette bambaşka fotoğrafla karşı karşıyayız. MHP ve diğer kardeşlerimiz attığımız her adımda bize destek verdiler. CHP ve HDP ile onlarla hareket eden marjinal çevreler yalanda adeta sınır tanımıyorlar. CHP Genel Başkanı, Türkiye'nin tüm milli meselelerinde sinsi, hasmane ve yıkıcı bir tavır içindedir. İspatla diyoruz yapamıyor, yalan söyleme diyoruz bundan da kendini alamıyor. Ağzını her açtığında dünyanın en büyük devletlerini kurmuş ecdadımıza hakaret etmeyi maharet sanıyor.

Erdoğan'dan CHP'li Engin Özkoç'a tepki

"BU ZATI KÜRESEL SERMAYE DE CİDDİYE ALMIYOR''

Bu zatın kendi köklerinden utanması bizi ilgilendirmez ama hiç kimsenin milletimizin tarihine haksızlık etmesine rıza gösteremeyiz. Bu kişinin çocuklarımızın geleceğine de saygısı yok. Can ve mal güvenliği olmayan ülkeye yabancı sermaye gelmezmiş. Yabancılara 'Türkiye'ye yatırım yapmayın' diyor. Kendi ülkesini küresel sermayeye kötülemenin adı ihanetin dik alasıdır. Bu zatı küresel sermaye de ciddiye almıyor. Şu an itibarıyla borsamız 107 bini yakalamış vaziyette. Ekonomimize saldırılar yaşanırken kendisini hiç ortada görmedik. Teröristlere 'Bunlar teröristtir' dediğini hiç ağzından duymadık.

Erdoğan'dan CHP'li Engin Özkoç'a tepki

"2020, İNŞALLAH FAİZLERİN ÇOK DAHA DÜŞTÜĞÜ YIL OLACAK"

Bizim şu anda IMF ile işimiz yok biz bize yeteriz. 2020, inşallah faizlerin çok daha düştüğü bir yıl olacak. Girişimcilerimize sesleniyorum, gelin yatırım yapın. Her sektöre sesleniyorum; gel yatırım yap hangi sektörde çalışıyorsan gel yatırım yap. Kendi parana dön. Kendi paranı kullanmaktan çekinme. Artık dövizle borçlanma değil milli para ile adım atma dönemine döndük bunu başarıyla yürütmek durumundayız. Konut satışlarında otomobilde ciddi artışlar başladı. Yatırımcılarımıza sesleniyorum endişe etmeyin kendi alanlarınızda yatırım yapmaya devam edin.''

Erdoğan'dan CHP'li Engin Özkoç'a tepki

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)