Erdoğan: AP'nin kararının bizim için kıymeti yok
ensonhaber.com

Erdoğan: AP'nin kararının bizim için kıymeti yok

Avrupa Parlamentosu, Türkiye ile AB arasındaki müzakerelerin geleceğini ele alan bir oturum düzenledi.

KABUL/RET/ÇEKİMSER

AP Genel Kurulunda bugün oylanan tasarı 37'ye karşı 479 oyla kabul edildi. Oylamada, 107 üye çekimser görüş bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu oturuma tepkisini çok sert bir biçimde göstermişti. Erdoğan dün yaptığı açıklamada şunları söyledi:

OYLAMANIN BİZİM İÇİN BİR KIYMETİ YOK

Avrupa Parlamentosu'ndaki oylama sonuç ne çıkarsa çıksın bu oylamanın bizim nezdimizde hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. 15 Temmuz'da istiklali için canlarını ortaya koymuş bir milletin iradesini hiçbir terazi tartamaz.

15 TEMMUZ'DA CANIMIZI VERECEĞİMİZİ İSPATLADIK

Bu milletin istiklal mücadelesi orada ellerin havaya kalkıp inmesiyle kesintiye uğramayacaktır. Bu millet gerekirse canını feda edebileceğini 15 Temmuz'da tüm dünyaya ispat etmiştir. Bu oylamanın siyasi bir sonucu olmasa da benim bunu hazmetmem mümkün değil.

Erdoğan: AP'nin kararının bizim için kıymeti yok VİDEO

AB TERÖR ÖRGÜTLERİNE YARDIM EDİYOR

Avrupa Birliği'nin terör örgütlerine yardım ettiğinin, onların yanında saf tuttuğunun ifadesidir. Zaten şu an Avrupa ülkelerinin çoğunda terör örgütü üyeleri rahatça geziyor. Bunların PKK'yı terör örgütü olarak ilan etmeleri samimi değil. Bir taraftan PKK'yı terör örgütü ilan edeceksin öbür taraftan terör örgütünün paçavralarıyla Brüksel sokaklarında Paris'te bunlar kol gezecekler.

AB SÖZLERİNİ TUTMUYOR

Türkiye'den kaçan teröristler oralarda nutuk atacaklar. Biz Avrupa Birliği'nin değerlerine pek çok ülkeden daha fazla sahip çıktığımızı defalarca gösterdik ancak hiçbir verilen söz tutulmadı.

AFRİKA'YI NASIL SÖMÜRDÜLER, GÖRMÜYOR MUSUNUZ

Yıllarca Afrika ülkelerini bu Batı'nan nasıl sömürdüğünü en iyi kendileri biliyor. O madenleri, nasıl çaldıklarını Afrika ülkeleri yöneticilerinin kendileri anlatıyor bana. Bu böyle devam mı edecek.