Erdoğan Bayraktar çocuklara 100-200 TL harçlık verdi

Erdoğan Bayraktar çocuklara 100-200 TL harçlık verdi

Van depreminde hasar gören TOKİ konutlarını ziyaret eden Erdoğan Bayraktar gittiği köylerde çocuklara harçlık dağıttı. Çocuklara en az 50 TL veren Bayraktar 100-200 TL arasında harçlık dağıttı. Yaklaşık 50 çocuğu sevindiren Bayraktar'ın harçlık dağıttığını duyan meydana koştu.

KONUTLARI GEZDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentin imar planları ile ilgili toplantıdan sonra, TOKİ konutları ile Evini Yapana Yardım (EYY) metodu ile köylerde yapılan konutları gezdi.

ÇOCUKLARA PARA DAĞITTI

İlk olarak Kalecik bölgesinde yapılan TOKİ konutlarına yerleşen Ergenoğlu ailesine misafir olan Bakan Bayraktar, ziyaret sonrasında kendisine bekleyen çocuklara 100-200 TL arasında değişen miktarlarda harçlık dağıtarak, Bakan Bayraktar gezisi boyunca karşılaştığı yaklaşık 50 çocuğu sevindirdi.

Erdoğan Bayraktar çocuklara 100-200 TL harçlık verdi

"EV BAŞINA 44 BİN TL VERİYORUZ"

Bakan Bayraktar daha sonra da Gölyazı Köyü'ne geçti. Köydeki Nazım Gündal Taziye evinde köylülere seslenen Bayraktar, 1,5 yıl önce Van'da çok büyük bir afet yaşandığını anımsatarak, “Şimdiye kadar EYY metoduyla ev başına 40 bin TL veriyorduk. 2013 yılından itibaren bunu 44 bin lira yaptık. Ahırları da 17 bin lira yaptık" dedi.

"KALAN EVLERİ SÜRATLE TAMAMLAYACAĞIZ"

Köyde, EYY modeli ile 60 evden 45 tanesinin tamamlandığını, 15 tanesinin de bu yıl tamamlanacağını açıklayan Bayraktar, köylerin tamamında 6 bin 500 civarında evin bulunduğunu ve bunların bine yakınının tamamlandığını, kalan evleri de süratle tamamlayacaklarını söyledi.

Gölyazı Köyü'ndeki ziyaretlerinin ardından Topaktaş Köyü'ne geçen Bakan Bayraktar, burada Mehmet Emin Mermit'in evini ziyaret etti. Bakan Bayraktar, buradaki çocuklara da harçlık dağıttıktan sonra Van'a döndü. Bakan Bayraktar Geceyi Van'da geçirecek.