Erdoğan: Fransız bakan Müslümansınız, AB sizi almaz dedi
ensonhaber.com

CNN Türk canlı yayınında konuşan Erdoğan, Avrupa Birliği'nin zaten bir kriz içinde olduğunu ve alınan kararın Türkiye açısından muteber olmadığını belirterek şunları söyledi:

"FRANSIZ BAKAN BİZZAT 'SİZ MÜSLÜMANSINIZ ALMAZLAR' DEDİ"

"AP'nin almış olduğu bu kararın herhangi bir kıymeti harbiyesi yok. AB aslında büyük bir kriz içerisinde. Bunun ilk adımı Brexit'di. Bunu başka ülkelerin de takip edeceğe benziyor. Fransa'daki olayları bir kenara koyamazsınız. Bir boşluk sebebiyle bunlar yaşanıyor. AB kurumları da bu krizlerden olumsuz etkileniyor. AB'nin şu anda Avrupa'ya bile faydası yok. Bunu ben niye benzetiyorum. Hani dünya 5'ten büyüktür diyoruz ya. AB bunu yakalamayadı. Avrupa da AB'den büyüktür. Bunu bilmemiz lazım. Türkiye'yi niye almıyorsunuz arkadaş dediğinizde söyledikleri 'sizin 82 milyon nüfusunuz var' diyorlar. Bir kere ağzınızdaki baklayı çıkartın. Fransız Dışişleri Bakanı'ndan bizzat dinledim, 'Siz Müslümansınız sizi AB'ye almazlar' dedi. Bu kadar açık. Sürekli oyalama."

"MİLLETİM AB'YE 'DEVAM' DERSE DEVAM 'TAMAM' DERSE TAMAM"

"Alır veya almazlar. Şu gerçek ki, Türkiye herşeyiyle AB'ye bağlı bir ülke değil. Kopenhag olmazsa Ankara kriterleri ile devam ederiz dedim. Bunun nihai kararı milletim verecek. Milletime giderim, 'devam' mı diyor, devam, 'tamam' mı diyor tamam... Burası kabile devleti değil. Biz milletimizle değerlendirmemizi yaparız, kararımızı veririz, olay bu kadar basit."

"AVRUPA BİRLİĞİ BİZE PROJE DİYOR BİZ ZATEN YAPTIK ONU"

"Gelin yaptıklarımızı görün diyoruz. Bize proje diyorlar, biz zaten yaptık onu."

Erdoğan: Fransız bakan Müslümansınız, AB sizi almaz dedi