Erdoğan'a hakaret eden Merve Büyüksaraç: Pişmanım
AA

merve büyüksaraç

Manken Merve Büyüksaraç'ın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a başbakan olduğu dönemde fotoğraf paylaşım sitesi Instagram üzerinden farklı zamanlarda birçok kez hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıl 4,5 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Merve Büyüksaraç katıldı. Duruşmada, müdahil Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ferah Yıldız ile sanık avukatı İsmail Emre Telci de hazır bulundu.

SAVUNMASINI VERDİ

Savunma yapan Büyüksaraç, dava konusu "Ustanın şiiri" adlı şiirin, sosyal medyada 960 bin kere paylaşıldığını ve kendi paylaşımının başka kişilerce de paylaşıldığını belirterek, "Ben de bu nedenle alıntılar yaparak paylaştım. İddianamede belirtilen söz konusu resimler ve şiirlerin yanındaki yorumlar bana ait değildir. Hatta bir gazetede bayrakla ilgili kısmın aynısı yayımlanmıştır" dedi.

"PİŞMANIM"

Davanın müdahili Erdoğan'a hakaret ettiğini düşünmediğini de ileri süren Büyüksaraç, "Beraatimi talep ediyorum. Aynı zamanda eğer yaptığım eylem hakaret olarak kabul edilecekse, hakkımda ceza erteleme kararı verilmesini isterim. Pişmanım" ifadelerini kullandı.

Büyüksaraç, duruşmalara gelme zorunluluğunun kaldırılmasını da talep etti. Mahkeme, duruşmayı karar verilmek üzere 31 Mayıs'a erteledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)