Erdoğan: Hangi parti belediyesine kaç operasyon yapıldı

Erdoğan: Hangi parti belediyesine kaç operasyon yapıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde gündemin öne çıkan konu başlılarından biri olan belediyelere yönelik operasyonlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

HANGİ BELEDİYEYE KAÇ OPERASYON YAPILDI?

Habertürk ekranlarında Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlayan Erdoğan, CHP'nin sürekli kendi belediyelerine yönelik operasyon yapıldığını iddialarına rakamlarla yanıt verdi. Canlı yayında belediyelere yönelik operasyonlarla ilgili sayısal verileri açıklayan Erdoğan: "Görev süremiz içerisinde ne kadar belediye izin verildi söyleyeyim. Partimizdeki belediyilerden 599 belediye hakkında biz soruşturma izni vermişiz. CHP'yle ilgili 454 belediye, MHP'yle ilgili 231, BDP'yle ilgili 96, diğerleri 141 soruşturma. Böyle bir tablo var. Bizim belediyelerimizle ilgili olarak üzerinde ısrarla durduğumuz şey; yolsuzluğa, çıkar ilişkilerine, personelle ilgili girdi çıktılara hassasiyetimiz çok fazla. Burada AK Partili belediyelerin sayısal olarak fazla"şeklinde konuştu.

"ANA MUHALEFET GÜÇ DEVŞİRMEK İSTİYOR"

Erdoğan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonla ilgili CHP'nin tutumunu da eleştirerek;"En fazla belediye bizde olduğu halde. En son Eskişehir ve Antalya. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilgili soruşturmayı bizzat savcı kendisi davet ederek yapıyor. Eskişehir'le ilgili olarak yargı bu süreci açıyor. Ve yargı bunu başlatıyor. Ana muhalefet bu olayı bizimle ilişki kurmak suretiyle kendine göre oraya bir güç devşirmek istiyor" dedi.

Erdoğan: Hangi parti belediyesine kaç operasyon yapıldı