Erdoğan: İsrail çevresi için tehdit çünkü atom bombası var

Erdoğan: İsrail çevresi için tehdit çünkü atom bombası var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Ben şu anda İsrail'i, çevresi için bir tehdit olarak görüyorum. Çünkü atom bombası var'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakanlığında Türk Dış Politikası konulu bir konferans verdi. Erdoğan, ''Ben şu anda İsrail'i de bölgesi, çevresi için bir tehdit olarak görüyorum. Çünkü atom bombası var'' dedi.

İşte o anlar

İSRAİLLİ GAZETECİYİ SUSTURAN CEVAP

Başbakan Erdoğan Güney Afrika ziyareti kapsamında katıldığı bir oturumda İsrail'li bir gazetecinin Filistin'de bulunan tüneller hakkında, Filistin'i suçlar nitelikte sorduğu soru karşısında Başbakan Erdoğan'dan hiçte beklemediği bir tepki aldı. Her platformda Filistin'in haklarını ve özellikle Gazze'yi içtenlikle savunan Başbakan Erdoğan, gazeteciyi tabiri caizse sorduğu soru ve görüşü için pişman etti. Başbakan Erdoğan'ın verdiği cevabın ardından salonda ki katılımcıların tümü bu konuşmayı alkışlayarak Başbakan Erdoğan'ın haklı olduğunu İsrail'li gazeteciye gösterdi.

FİLİSTİN BM'DEKİ YERİNİ ALMALIDIR

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Mavi Marmara baskınında bir ABD vatandaşı da öldürüldü. Türk kökenli olduğu için mi sesleri çıkmıyor. İsrail Başbakanı “Gemide silah vardı” diye yalan söylüyor. Bir tane silah ortaya koyamadılar. Bunların siyaseti yalan üzerine kuruludur. Filistin devleti BM'deki yerini almalıdır. Filistin devletininin tanınması bir seçenek değil, zorunluluktur. Uluslararası toplum artık İsrail'e sen hukukun üstünde değilsin demeli. Özür dilenmedikçe, tazminat ödenmedikçe ve Gazze'ye ambargo kaldırılmadıkça ilişkiler normalleşmez. İsrail kendi elleriyle ilişkileri bozmuştur. İsrail'den taleplerimiz sadece bizim değil, tüm uluslarası toplumun beklentisi olarak görülmelidir."