Erdoğan Kültür Sanat Büyük Ödülleri Töreni'nde
ensonhaber.com

er

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"KENDİ TARİHİNİ BAŞKALARINDAN ÖĞRENEN MİLLET..."

"Bir ülke kültür sanat alanında zirveye çıkamamışsa diğer alanlardaki başarılarını tarihe nakşetme imkanı da yoktur. Kendi tarihini başkalarından öğrenen millet, mazisi ile atisi arasında güçlü bir köprü kuramaz. İlhamını kendi özünden almayan bir milletin dünya çapında eserler ortaya koyabilmesi mümkün değildir.

"YENİ NESİLLERİ KÜLTÜRÜMÜZÜN KÖKLERİYLE BULUŞTURMAKTA ZORLANIYORUZ"

Yeni nesilleri kendi kültürümüzün kökleri ile buluşturmakta zorlanıyoruz. Sanatın ve kültürün küresel etkisinde siz sadece alansanız, tüketenseniz güneşin altında kalan buzdan heykeller gibi erimeye başlıyorsunuz. Tam tersine kendi sanatınızın, kültürünüzün gücüyle küresel düzeyde etki sahibiyseniz tunçtan ya da mermerden bir heykel gibi pırıl pırıl parlayarak cazibe merkezi haline gelirsiniz.

"TERBİYESİZ SENİN ECDADIN NEREDEYDİ"

Benim ecdadım Medine'yi müdafaa ederken terbiyesiz senin ecdadın neredeydi. Fahreddin Paşa 3 yıl orada görev yaptı ve o mukaddes emanetleri, 2 bin civarında askerle İstanbul'a gönderiyor. Ama bu saygısızlığı yapan kişi bu emanetlerin ne olduğunu bilmez."

ÖDÜL TÖRENİ

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerinin bu yılki sahiplerine ödülleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edilecek. Prof. Dr. İlber Ortaylı, Göksel Baktagir, Yavuz Turgul, Ali Toy, Selahattin Kara ve Nurettin Topçu'ya ödülleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenecek törenle verilecek.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödüllerinin bu yılki sahipleri, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Doç. Dr. İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Lütfullah Göktaş, Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Dr. Mücahit Küçükyılmaz, Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Hümeyra Şahin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ile Yazar Alev Alatlı ve Yazar Rasim Özdenören'den oluşan Değerlendirme Kurulunun önerisi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile belirlendi.