Erdoğan Merkel'in Türkiye çıkışına cevap verdi
ensonhaber.com

ERDOĞAN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel'in "Türkiye'nin AB'ye girmesini istemiyorum" sözleri üzerine, "Koalisyon ortağı ile de görüşeceğiz. Aslında bizim Almanya ile bambaşka bir ilişki içinde olmamız lazım. Zira orada üç milyon Türk var" diye konuştu.

MERKEL'İN TÜRKİYE İLE İLGİLİ SÖZLERİ

Geçtiğimiz günlerde Alman devlet televizyonu ARD'ye konuşan Merkel, "Türkiye'nin AB üyeliğine her zaman karşıydım. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bunu biliyor. Hâlâ karşıyım" demişti. Merkel, Türkiye'nin AB'ye girmesine karşı durduğunu, onun yerine "imtiyazlı ortaklık"tan yana olduğunu hatırlatmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya dönüşü uçakta Brüksel ziyaretinin ardından Merkel’in Türkiye ile ilgili görüşlerinin değişmediğini söylemesi konusunda açıklamalarda bulundu.

"MERKEL'İN AÇIKLAMASINI GARİPSEDİM"

"Şansölye Merkel’in açıklamasını garipsedim" diyen Erdoğan devamında şunları söyledi:

"Gerçi yeni bir şey değil. ‘İmtiyaz’ ifadesini hep kullanır. Kendisine de söyledim. Bu aslında Almanya’nın görüşü değil. Mesela Schröder, hiç o tür bir ifade kullanmadı. Merkel’in koalisyon ortağı aynı fikirde mi? Mesela Almanya Dışişleri Bakanı ne diyor bu konuda, merak ediyorum. Şansölye Merkel ile geçenlerde telefonla da görüştük. Yeri gelseydi, ‘Hâlâ aynı noktada mısınız?’ diye sorardım. Kasımda geldiğinde sorabilirim de.

KOALİSYON ORTAĞI ÇIKIŞI

Koalisyon ortağı ile de görüşeceğiz. Aslında bizim Almanya ile bambaşka bir ilişki içinde olmamız lazım. Zira orada üç milyon Türk var"