Nişasta bazlı şeker, maden işçileri ve SMA ilaçları müjdesi
ensonhaber.com

Ankara'da AK Parti Genel Merkezi'nde Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, birçok konuda müjdeli haberler paylaştı.

NİŞASTA BAZLI ŞEKERDE KOTA DÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan nişasta bazlı şekerle ilgili şunları söyledi: "2001 yılında yayınlanan şeker kanununda nişasta bazlı şeker kotaları yüzde 10 olarak belirlenmişti. Biz bu kotayı geçen yıl yüzde 5'e düşürdük. Şimdi bir adım daha atıyor ve yüzde 2,5'a indiriyoruz. Böylece milletimiz arasında tartışma konusu olan nişasta bazlı şeker kullanımını çok düşük bir seviyeye çekmiş oluyoruz. Halkımızın sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz."

Nişasta bazlı şeker, maden işçileri ve SMA ilaçları müjdesi ViDEO

2 BİN 400 MADEN İŞÇİSİNE KADRO

Türkiye'nin en büyük kömür üretim sahalarından olan Soma'yla ilgili de önemli gelişmeleri paylaşan Erdoğan ; "Bir başka müjdemiz kömür üretimiyle ilgili. Ülkemizin kömür rezervi 20 milyar tona ulaştı. Hedefimiz rezervin tamamını ülkemize kazandırmak. 7 sahayı daha işletmeye açarak üretimi 18.5 milyon ton artırdık. Manisa Soma'daki kömür madeninde çalışan kardeşlerimize müjde vermek istiyorum. Işıklar'da sözleşmeler sona ermek üzere. Bu madenler, önümüzdeki dönemde Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu'na ait bir şirket tarafından yönetilecek. 2 bin 400 işçinin tamamı kadrolu olarak aynı şartlarda maden ocaklarında çalışmaya devam edecektir." ifadelerini kullandı.

Nişasta bazlı şeker, maden işçileri ve SMA ilaçları müjdesi

SMA HASTALIĞININ TÜM TİPLERİNDE İLAÇLAR DEVLETTEN

Öte yandan Cumhurbaşkanı, SMA hastalarının ilaçlarıyla ilgili de şu müjdeyi verdi: "Bir başka müjdemiz de SMA hastalarının ailelerine. Bu hastalığın tüm tiplerini geri ödeme sistemine dahil ettik. Bununla ilgili karar, komisyonda alındı, yakında yürürlüğe girecek. Geri ödeme kararının SMA hastaları ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum."

Nişasta bazlı şeker kotası düşürüldü haberi
Nişasta bazlı şeker, maden işçileri ve SMA ilaçları müjdesi