Erdoğan, Putin ve Aliyev İstanbul'da buluştu
ensonhaber.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaptığı konuşmada Türk Akımı projesini hayata geçirmek istediklerini belirtirken darbe girişimiyle ilgili de Türk halkını tebrik etti.

TÜRK AKIMINI GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ

Putin konuşmasında şunları söyledi:

"Yeni kaynaklara yatırım yapıyoruz. Çıkarmaya da zor koşullarda da olsak devam ediyoruz. Enerji piyasasına güvenli bir taraf olacaktır. Bizim ihracatımız sayesinde çok ülkenin gelişimi sağlanacaktır. AB'nin enerjinin bir kısmını biz sağlıyoruz. Mesela geniş dağıtım sistemi devreye girdi. Kuzey Akım var en güncel olarak. İkinci kısımda. Üzerine çalışıyoruz. Zirveye hazırlık çerçevesinde Türk Akımı'nı ele alıyoruz. Çin Japonya Hindistan'a da ihracata devam edeceğiz. Sayın Erdoğan ve diğer ortaklarımızla Türk Akımı projesini de gerçekleştirmek istiyoruz.

TÜRK HALKINI TEBRİK EDİYORUM

Aynı zamanda temiz enerjide de bulunuyoruz. Sera gazları üzerine çalışıyoruz. Keşiflerde bulunuyoruz. Eşitlik ilkeleri temelinde tüm ortaklarımızla çalışacağız. Başarılı çalışmalar dilerim. Emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunmak istiyoruz. Türkiye şu anda büyük projeler için zor dönemlerden geçiyor. Son olarak Türkiye'de darbe girişimi oldu. Türk halkını tebrik ediyorum."

Erdoğan, Putin ve Aliyev İstanbul'da buluştu VİDEO

ALİYEV: TÜRKİYE'YE YATIRIM 20 MİLYAR DOLAR

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de, "Bugün Azerbaycan petrolü Türkiye üzerinden dünyaya ihraç ediliyor. Bu bize yarar sağlıyor. Azerbaycan ve Türkiye fedakarlık göstererek TANAP anlaşmasını imzaladı. Bu, tarihi bir anlaşmadır. Azerbaycan'ın Türkiye'ye toplam yatırımlarının 20 milyar dolar" olduğunu söyledi.