Erdoğan: Saldırılar Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar sürer

Erdoğan: Saldırılar Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar sürer

Malatya ve Elazığ mitinglerinin ardından Akşam'dan Murat Kelkitlioğlu'na konuşan Erdoğan, 30 Mart seçimlerinin ardından Cemaat'e karşı yapılacak büyük bir operasyonun sinyallerini verdi.

Başbakan özetle şunları söyledi:

HEDEF KÖŞK SEÇİMLERİ

30 Mart sonrası paralel yapının saldırılarının durup durmayacağını söylemek için biraz erken. Ancak muhalefetin söylemiyle birlikte bakıldığında saldırıların durmayacağını düşünüyorum. Bütün işaretler saldırıların cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar devam edeceğini gösteriyor. Kimi yerlerde ittifaklar kuruyorlar. Bunlar yasal ittifaklar değil. Birbirlerinin lehine adaylıktan çekiliyorlar.

BALYOZDA KATAKULLİ YAPTILAR

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nin aldığı karar, Mehmet Haberal ve Mustafa Balbay kararlarından sonra normal bir durum. Balyoz davasını alelacele hallettiler. Ergenekon'da halen gerekçeli karar hazırlanmadı. Burada bir katakulli olduğu çok açık. Bu davalarda haksızlığa uğrayan insanlar var. Çok ciddi sayıda tutuklu insan var. Bütün bu davalarda intikam hissiyle hareket ettiler. Kısacası paralel yapı bu davalarda görevini icra etti.