Erdoğan Selman ile telefonda görüştü
ensonhaber.com

Suudi Arabistan Kralı Selman ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ikili ilişkileri ve Suriye'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı hakkında konuştu.

"YEREL HALKIN EVİNE DÖNÜŞÜNÜ SAĞLAYACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme vesilesiyle Türkiye'nin Afrin'de terör unsurlarına karşı yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Afrin'de teröristler tarafından evlerini terke zorlanan Arap, Kürt ve Türkmenlerin de harekatı desteklediklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, operasyonların yerli halkın evlerine dönüşünü de beraberinde getireceğini belirtti.

İKİLİ İLİŞKİLER GÜÇLENDİRİLECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kral Selman, Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ikili ilişkileri daha da güçlendirme hususundaki kararlılıklarını teyit ettiler.

Görüşmede, Başbakan Binali Yıldırım'ın aralık ayında Suudi Arabistan'a verimli bir ziyaret gerçekleştirdiğine de değinildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kral Selman, daha önce mutabık kalındığı üzere Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın ilerki süreçte Türkiye'ye yapacağı ziyaretin, ikili ve bölgesel konularda görüş teatisi için büyük önem taşıdığını da ifade ettiler.