Erdoğan: Şimdi haklıymışsınız diyorlar

j

Birleşmiş Milletler (BM) 71. Genel Kurulu’na katılmak için ABD’ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hareketinden önce yaptığı açıklamada "Münbiç denilen yer Araplara ait, PYD'ye ait gibi göstermek istiyorlar" dedi. Erdoğan, "Bundan sonra dünyanın hiçbir ülkesi, hiçbir bölgesi FETÖ ve militanları için güvenli bir sığınak değildir ve olmayacaktır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Münbiç olayları için şunları söyledi:

"15 GÜNDE İŞ BİTTİ"

“Münbiç operasyonunda "kesinlikle PYD, YPG olmayacak" dedik, Çünkü bölgenin yüzde 95'i itibarıyla Araplara ait.Yüzde 95'i itibarıyla Araplara ait olduğu halde bunlar tuttular Münbiç'i sanki PYD ve YPG'ye ait olan bir yermiş gibi göstermek suretiyle oradan gir, ondan sonra kuzeye doğru çık, dedik 'Olmaz, yanlış yapıyorsunuz.', 'Gelin bu işi kuzeyden güneye doğru yapalım. Yine beraber yapalım. Türkiye olarak biz de üzerimize düşeni yapalım.' Dediler ki 'O 3 ay, 4 ay sürer.' Ne oldu? 15, 20 günde iş bitti. 'Haklıymışsınız.' Şimdi öyle diyorlar ama işte haklı olmak bir şey getirmiyor ki"

Erdoğan: Şimdi haklıymışsınız diyorlar VİDEO

Cumhurbaşkanı Erdoğan bölgeyi bilenin, tanıyanın, buradaki insanların ruhunu okuyanın Türkiye olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"UYGULAMAYA GELİNCE KİMSE ORTADA YOK"

"Burada bizi dinleyin ya. Biz sizinle NATO'da beraberiz. Bizim stratejik ortaklığımız var. Burada el ele verelim, buradaki bu pisliği temizleyelim. Ne oldu? Cerablus halloldu. Cerablus halkı şimdi dört dörtlük sevinç içinde dönüyor mu? Dönüyor. Biz de Kızılayımızla, AFAD'ımızla oraya her türlü yardımı gönderiyoruz. Aynı şekilde Rai. Orası da temizlendi. Şimdi Bab'a doğru iniyoruz ama 'Oraya kadar niye iniyorsunuz?' Şimdi soru bu. Ya ineceğiz. Bizim buraları bize tehdit unsuru olmaktan çıkarmamız gerekiyor. Bunu biz daha önce görüştük. Dedik ki '90-95 kilometrelik enlemde, 40-45 kilometre boylamda biz bu bölgeyi güvenli bölge olarak ilan edelim.' Ben bunu sayın Başkan Obama ile bizim Antalya G20'de çok detaylı görüştüm. Kendisiyle bunları konuştum ve aynı şeyleri o da kabul etti ama uygulamaya gelince maalesef bunu yapamadık. Ben bunu sayın Putin ile de görüştüm. Dedim 'Burada bir güvenli bölge, konuştuğumuz gibi 'eğit-donat'. 'Eğit-donat'ın dışında uçuşa yasak bölge ve güvenli bölge... Üç şart. Uygulamaya gelince kimse ortada yok."