Erdoğan: Türkiye'ye yatırım yapan pişman olmaz
Ajanslar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Grup Isparta Meyve Suyu Üretim Tesisleri açılış törenine katıldı.

Erdoğan: Türkiye'ye yatırım yapan pişman olmaz

"YATIRIM YAPAN KİMSE PİŞMAN OLMAMIŞTIR OLMAYACAKTIR"

Erdoğan, "Artık Isparta'nın meyveleri bu fabrikada ayrı bir değer kazanacak. Bölgemizdeki meyve üreticileri ürünlerini değerlendirmek için yeni bir imkana kavuştular. Meyve suyu fabrikımız onlara da hayırlı olsun. Anadolu Grubu şehrimizde 110 milyon liralık yatırımla içecek şişeleme makinası açtı. Bu tesisin de hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye üzerinde sürekli soru işaretleri oluşturulmaya çalıştırldığı dönemde yapılan bu yatırımlar uluslararası boyutta ayrıca bir önem arzediyor. Ülkemize güvenen, yatırım yapan hiç kimse pişman olmamıştır, olmayacaktır." diye konuştu.

Erdoğan: Türkiye'ye yatırım yapan pişman olmaz

ULUSLARARASI YATIRIMCILARIN GÜVENİ ARTARAK SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanı ayrıca, "Şu anda Antalya'da otellerimizin doluluk oranı yüzde 80'e ulaşmıştır. Ne oluyor, yapıyorsunuz ama buraları doluyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan rüzgar enerjisi ihalesine katılan 8 firmanın dörtü Alman firmasıydı. Aynı şekilde diğer uluslararası yatırımcılar da ülkemizdeki projelerini askıya almak bir yana hızlandırmayı tercih ediyor. Geçtiğimiz Isparta Şehir Hastanesi için Japonlar ve Türk işbirliğiyle adım atıldı ve Japonlar bu kredinin yüzde 80'ini temin etti. Aynı şeyi güneş enerjisinde görüyoruz. Son aylarda yoğun bir şekilde bu yatırımlar devam ediyor. Biz keseri sadece kendimize yontmadık. Her zaman birlikte çalışalım çağrısını yaptık. Uluslarararası yatırımcıların ülkemize olan güvenleri artarak sürüyor."

Erdoğan: Türkiye'ye yatırım yapan pişman olmaz

14 YILDIR TÜRKİYE'NİN ALDIĞI DIŞ YATIRIM 181 MİLYAR DOLAR

Erdoğan, "14 yıl içerisinde Türkiye'nin aldığı yatırım 181 milyar dolar. Gerek Yatırım Destek Ajansı'mız olsun gerek diğer ilgili kurumlarımız olsun, uluslararası kurumlara yeni yatırımları için her türlü desteği sağlamaya hazır. Birilerinin sürekli gündeme getirdiği OHAL, sadece terörle mücadeleyle sınırlı. OHAL girişimcilerimizin, sanayicilerimizin yaptığı yatırımların önünü kesmeye değil, onları güvence altına almaya yöneliktir. Sağladığımız teşviklerle girişimcilere oldukça cazip imkanlar sağlıyoruz." diye konuştu.

"COCA- COLA SİSTEMİNE ÖNCÜLÜK EDİYORUZ"

Açılışta konuşma yapan Anadolu Etap ve Coca-Cola İçecek Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, “Bugün açılış törenini gerçekleştirdiğimiz Türkiye’deki 10. Coca-Cola İçecek fabrikamız, son 10 yılda Türkiye’ye yaptığımız 1 Milyar Dolarlık yatırımın yalnızca son halkası. Coca-Cola İçecek olarak, 20 yılda Coca-Cola sisteminin dünyadaki en büyük şişeleyicilerinden bir haline geldik. Başarılı iş modelimiz ve örnek uygulamalarımızla tüm dünyada Coca-Cola sistemine öncülük ediyoruz.” dedi.

Erdoğan: Türkiye'ye yatırım yapan pişman olmaz

"150 BİNE YAKIN ÇİFTÇİYE GELİR İMKANI SAĞLIYORUZ"

Coca-Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent ise, "Türkiye 200’den fazla ülkeden oluşan küresel Coca-Cola operasyonları içerisinde önemli bir yönetim üssü haline geldi. Birçok farklı sektöre girdi sağlayarak büyümenin lokomotifi olmaya devam ediyoruz. Ürünlerimizde kullandığımız meyve ve benzeri tarım kaynaklı hammadde satın alımları ile 150 bine yakın çiftçiye gelir imkanı sağlıyoruz.”

"BU YATIRIM TÜRKİYE'YE İNANCIMIZIN İMZASIDIR"

Coca-Cola İçecek CEO’su Burak Başarır, “Isparta lojistik açıdan mükemmel konumda. Türkiye’deki en ileri teknoloji ile donatılmış hatları kurduk. Türkiye’nin 81 ilinde 300’den fazla bayimiz ve 10.000 kişilik satış ordumuzla hizmet veriyoruz. Isparta fabrikamızla Akdeniz Havzasına ve İç Ege’ye hizmet vereceğiz. Özellikle bu bölgelerdeki turizm potansiyelini değerlendireceğiz. Bu yatırım, Türkiye’ye inancımızın imzasıdır” dedi.