Erdoğan: Vatandaşımla arama kimse giremez
ensonhaber.com

erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Al Jazeera Arapça kanalına özel bir röportaj verdi. Erdoğan'a, “Sizi eleştirenler, 7 Haziran’dan önce meydanlara inmenizin AK Parti’nin şansını olumsuz yönde etkilediğini, ayrıca Cumhurbaşkanın seçim kampanyası gibi mitingler yapmaması gerektiğini söylüyor. Buna ne diyorsunuz?” diye soruldu.

"BEN BUNLARA SADACE GÜLERİM"

Cumhurbaşkanı olarak bir parti adına seçim kampanyası yaptığı yönündeki iddiaları değerlendiren Erdoğan, "Ben bunlara sadece gülerim" ifadesini kullandı. Kendisinin seçim kampanyalarına katılmadığını, açılış törenleri yaptığını dile getiren Erdoğan, bir Cumhurbaşkanının açılış törenlerine katılması ve açılış töreni yapmasından daha doğal bir şey olamayacağını belirtti.

Erdoğan: Vatandaşımla arama kimse giremez

"BUNLARA YAPABİLME HAKKINA SAHİBİM"

Kendisi ile vatandaşları arasına hiç kimsenin giremeyeceğinin altını çizen Erdoğan, "Ben vatandaşımla istediğim yerde istediğim gibi buluşurum. Bu bazen bir açılış töreni olur, bazen bir taziye olur, bazen bir vilayete giderek orada halkla buluşma toplantıları olur. Bunları sürekli yapabilme hakkına yasal olarak zaten sahibim. Bu hakkımı Cumhurbaşkanlığımın ilk yılında kullandığım gibi bundan sonra da kullanırım" şeklinde konuştu.

"YOLUMA AYNI ŞEKİLDE DEVAM EDECEĞİM"

Erdoğan, parlamento içinden gelen değil halkının yüzde 52 oyunu alarak seçilmiş bir Cumhurbaşkanı olduğunu hatırlatarak, nasıl halkına giderek onlardan oy isteyip seçildiyse, bundan sonraki süreçte de sürekli halkıyla içiçe olarak bu süreci zinde ve ayakta tutacağını ve yine bu yoluna aynı şekilde devam edeceğini vurguladı.